Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев определи умората като основната причина за загубата от Норвегия в Лигата на нациите. Българските футболисти отстъпиха с 0:1 в Осло и записаха първо поражение в новия турнир на УЕФА, след като стартираха с три победи в три мача.

"Бяхме доста изморени, доста тежки, не отговорихме на физическата мощ на Норвегия. Преди всичко в нас са причините за загубата", каза Хубчев при завръщането на отбора в София.

"За мен лично умората изигра роля. Видях в няколко момчета, а ти споделиха с мен, че са били на предела на физическите си възможности. Много мощен отбор беше Норвегия. Трябва да го признаем", допълни той.

Според него в подобни срещи отборът трябва да подхожда с повече агресия. "Знаехме и се опитахме да втълпим на момчетата, че ако искаме да имаме успех, и то не само в този мач, трябва да отговорим с най-силната страна на противника - да бъдем ние агресивни, да влизаме в тези единоборства. Ако бягаме от тях, нямаме никакъв шанс."

По думите му българският състав е бил наясно какво да очаква от съперника в този мач. "Но след като сме загубили, значи не сме готови", каза той и допълни, че напрежението не трябва да бъде фактор в такива срещи.

"Даже ще се радвам (в следващите мачове) да е по-голямо напрежението. Трябва да се свиква да се играе под голямо напрежение. Каквото и да си говорим, колкото и пъти да го коментираме, това е истината и трябва да го осъзнаем", продължи Хубчев.

Според националния селекционер загубата от Норвегия не променя шансовете на България да спечели групата си, въпреки че сдаде първото място на скандинавците заради показателите в директните двубои.

В последните си два мача българският отбор гостува на Кипър (16 ноември) и посреща Словения (19 ноември). "Шансовете ни са такива, каквито бяха и преди мача с Норвегия - големи. Зависи изцяло от нас", завърши Хубчев.

Dnevnik.bg