Световният рекордьор в спринта на 100 и 200 м Юсейн Болт е отказал да подпише договор с шампиона на Малта. "Валета" предложи двугодишен контракт на 32-годишния ямаец, но той предпочита да заиграе професионален футбол в друга страна.

Болт сложи край на лекоатлетическата си кариера след световното първенство в Лондон през 2017 г. след осем златни медала от олимпийски игри и единадесет световни титли. След това той обяви амбиции да стане професионален футболист и започна да тренира с различни клубове.

В момента Болт кара пробен период в австралийския "Сентръл коуст маринърс". Той дори вкара два гола в една от приятелските срещи на отбора.

В началото на седмицата се появи предложение за договор от "Валета". Изпълнителният директор на малтийския клуб Гастон Слимен обяви, че "шампион като Болт винаги е добре дошъл".

"Има голям интерес към Юсейн да заиграе футбол. Редовно получаваме подобни предложения. Мога да потвърдя, че Юсейн няма желание да се възползва от тази възможност в Малта", каза мениджърът на Болт Рики Симс пред ESPN.

Dnevnik.bg