Непобеденият на професионалния ринг Флойд Мейуедър заяви, че вече мисли за мач срещу световния шампион в UFC Хабиб Нурмагомедов. Американецът даде да се разбере, че иска двубоят да е по боксовите правила.

Мейуедър има 50 победи в 50 боксови срещи, а 30-годишният руснак е спечелил всеки един от 27-те си мача в смесените бойни изкуства (ММА).

"Ще се бием. Сам съм си шеф. Не знам какво се случва в ъгъла на Хабиб, но от моя страна можем да го направим", каза американецът пред TMZ, цитиран от ESPN.

На въпрос по какви правила трябва да се проведе евентуалният двубой Мейуедър заяви: "Той ме призова, така че трябва да дойде в моя свят."

Американецът вече направи един двубой с боец от UFC - Конър Макгрегър. Двамата се срещнаха през август 2017 г., а американецът спечели с технически нокаут в десетия рунд. В началото на този месец Нурмагомедов победи Макгрегър в битка за световната титла в лека категория на UFC, след като принуди ирландеца да се предаде със задушаваща хватка.

След това руснакът предизвика Мейуъедър. "Хайде, Флойд. Трябва да се бием сега. 50-0 срещу 27-0. Двама бойци, които никога не са губили. Да го направим! Защо не? В джунглата може да има само един крал. Разбира се, че аз съм кралят, защото той не успя да повали Макгрегър, а аз го направих с лекота", заяви Нурмагомедов на събитие в Русия в компанията на изпълнителния директор на "Мейуедър промоушънс" Ленард Елърби.

Дневник