Водачката в световната ранглиста Симона Халеп отказа участие във финалния турнир на Женската тенис асоциация (WTA) в Сингапур. Причината е дискова херния, получена на тренировка през септември.

"Решението беше тежко, разбира се. Това е първият път, в който ми се налага да откажа участие в голям турнир. В крайна сметка обаче, здравето е най-важно", заяви румънката.

"Треньорът ми настояваше да не се състезавам, а да се възстановя напълно. Заради болките в гърба през последните четири седмици не съм тренирала", добави Халеп, която вече си гарантира първото място в края на сезона.

Кики Бертенс ще играе в Сингапур на мястото на тазгодишната шампионка от "Ролан Гарос". Холандката спечели три титли този сезон, включително и мастърса в Синсинати, където надделя с 2:6, 7:6 (6), 6:2 срещу Халеп.

Бертенс е първата холандка, която ще участва на заключителния турнир на WTA от повече от 20 години насам, след Бренда Шулц-Макарти през 1997 г.

В Сингапур ще играят още Анжелик Кербер, Наоми Осака, Петра Квитова, Каролин Вознячки, Слоун Стивънс, Каролина Плишкова и Елина Свитолина. Турнирът с награден фонд 7 млн. долара ще се проведе от 21 до 28 октомври.

dnevnik.bg