Българският футболен съюз (БФС) привика за обяснение трима футболисти от младежкия национален отбор до 21 г. Футболистите на "Славия" Георги Йомов и Наско Милев и защитникът на "Лудогорец" Венцислав Керчев, който в момента играе под наем в "Ботев" (Враца), трябва да се явят пред комисията по етика и феърплей на 23 октомври.

Тримата национали ще бъдат разпитани заради поведението си на летището във Франкфурт при завръщането на отбора от европейската квалификация с Люксембург (0:1) във вторник.

Йомов публикува видео в "Инстаграм", на което той, Милев и Керчев се возят на количка на летището във Франкфурт и се забавляват, като подвикват на възрасти пасажери "мърдайте", "хей, риза", "старши" и др.

 "Комисията по етика и феърплей се самосезира на базата на качени видеоматериали в социалните мрежи, впоследствие излъчени и от български телевизии, и на свое извънредно заседание във вторник (23 октомври) от 10.00 часа ще изслуша обясненията на тримата футболисти", се казва в съобщението на футболния съюз.

От комисията и от ръководството на БФС заявиха, че са възмутени от поведението на тримата и са готови да наложат сериозни санкции.

"Заявяваме, че виновниците за уронването на престижа на националните отбори по футбол на България ще бъдат наказани с цялата строгост на дисциплинарния правилник на Българския футболен съюз", се казва още в съобщението.

Дневник