Милан" и "Интер" се подготвят за съвместна стъпка, с която да вземат стадион "Сан Сиро" дългосрочно. Двата клуба от Милано искат да получат права върху съоръжението за следващите 99 години, съобщава "Гадзета дело спорт".

Според информацията диалогът се е възстановил след смяната на ръководството на "Милан" (раздялата с китайските собственици и идването на американския фонд "Елиът"). В последните години двата клуба често обмисляха и обсъждаха идеи както за съвместно ползване на "Сан Сиро", така и за самостоятелно изнасяне на ново място.

Сега планът е в следващите седмици да се представи предложение пред общината.

В момента има одобрен проект за подобрения на съоръжението на стойност 15 млн. евро, които трябва да се извършат до юни 2020 г. Те включват ремонт на трибуните от най-долното ниво, изграждане на нов музей, ремонт на зоната за медии, както и разширяване на търговските площи.

Двата клуба минават през труден период в последните години, което се отрази на спортните им резултати. Новината за подготвяното им партньорство за стадиона идва два дни преди дербито помежду им.

"Интер" е трети с 16 точки и е на осем от водача и шампион "Ювентус". "Милан" има с четири по-малко и е десети.

Дневник