Поставеният под №3 в турнира от сериите АТП 500 във Виена Григор Димитров ще има за съперник квалификант в първия кръг. Българинът изтегли добър жребий в австрийската столица, след като и във втория кръг ще го чака тенисист, който е преминал през квалификациите.

Едва в четвъртфиналите Димитров ще има някои от по-сериозните имена. Там потенциален съперник е един измежду Феликс Ожер-Алисим, Мартон Фучович, Дамир Джумхур или Фабио Фонини, като италианецът е седми поставен.

В горната четвъртина на схемата са двама от фаворитите Кей Нишикори и Доминик Тийм, които са трети и първи поставен. С тяхната компания са още Ришар Гаске, Жол-Вилфред Цонга, Сам Куери, Денис Новак и Франсис Тиафо.

На турнира във Виена участват Борна Чорич, Джон Иснър, Кевин Андерсън и Милош Раонич.

През миналата година Димитров се отказа от участие във Виена. Сега той няма точки, които да защитава. Достигане до четвъртфинал в турнира носи 90 точки за световната ранглиста, а класиране сред четиримата най-добри – 180 точки.

В момента Димитров е девети в световната ранглиста. До края на годината обаче той ще загуби още няколко места, след като няма да участва на финалния турнир на АТП в Лондон, където преди година спечели титлата и 1500 точки.

През 2018 г. Димитров все още няма титла, а балансът му е 23 победи и 17 загуби.

Дневник