Голямото дерби от деветия кръг на Висшата лига между "Челси" и "Манчестър юнайтед" завърши без победител, след като двата тима поделиха точките при 2:2. Двубоят беше много вълнуващ, изпълнен с положения. Преди почивката домакините от Лондон имаха надмощие, но през втората част то беше в полза на гостите.

След като преди две седмици победиха "Нюкасъл" с 3:2, обръщайки от 0:2, сега футболистите на Жозе Моуриньо бяха много близо до нов обрат. Антонио Рюдигер изведе "Челси" напред в 21-ата минута след удар с глава. В рамките на 18 минути – между 55-ата и 73-ата обаче гостите от Манчестър излязоха напред. "Челси" все пак стигна до точката с попадение на Рос Баркли в шестата минута на добавеното време.

"Челси" остава без загуба в шампионатен мач при треньора си Маурицио Сари. Тимът има девет победи в 12 мача, в които три пъти завърши наравно. Единственото поражение дотук при Сари е в мача за "Къмюнити шийлд".

Двубоят обаче завърши много грозно, след като при изравнителния гол на Рос Баркли, човек от щаба на Маурицио Сари провокативно се зарадва пред Моуриньо. Португалецът го последва към тунела, но все пак останалите от двата тима успяха да ги усмирят.


Поставеният под сериозно напрежение Жозе Моуриньо направи няколко промени в стартовия си състав. Той пусна от първата минута Виктор Линдельоф и Хуан Мата вместо Ерик Бай и Скот Мактоминей, които играха с "Нюкасъл". В тима на "Челси" Маурицио Сари пусна като титуляри Алваро Мората и Матео Ковачич.

В първите минути идеите на сините сработиха, като футболистите на Сари държаха повече топката. Първата възможност беше от свободен удар, изпълнен от Уилиан, но топката прелетя над вратата.

В 21-ата минута домакините откриха резултата след статично положение. Уилиан центрира от корнер, а Антонио Рюдигер беше оставен непокрит и се разписа със силен удар.

При центрирането Пол Погба се разсея и изпусна централния защитник на "Челси", който нямаше как да сгреши от около 5-6 метра.

До почивката футболистите в синьо продължиха да бъдат много по-активни и създадоха няколко опасности, но така и не успяха да отправят друг точен удар към вратата на Давид де Хеа.

За сметка на това "Юнайтед" имаше само един удар за 45 минути и той дори не попадна в очертанията на вратата на Кепа Арисабалага.

След почивката футболистите на Жозе Моуриньо излязоха по коренно различен начин. Макар и португалеца да не предприе никакви кадрови промени, съставът походи много по-агресивно и заигра на по-високи обороти.

Едва десет минути след подновяването на играта "червените дяволи" изравниха с точно изпълнение на Антони Марсиал. Френският нападател се разписа, след като "Челси" продължително не успя да изчисти топката от своето наказателно поле. Тя попадна в Марсиал, който от границата на вратарското поле не сгреши – 1:1.

Футболистите на "Челси" обаче протестираха, че играта е трябявало да бъде спряна, защото в ситуацията техен защитник лежеше в наказателното поле.

Ранният гол се отрази негативно на "Челси" и домакините вече много по-трудно достигаха до опасни положения пред Де Хеа. Всичко в играта на "Челси" се свеждаше до Азар, който обаче беше много добре пазен. Мората пък остана изолиран в предни позиции.

В 71-ата минута Де Хеа трябваше да се намесва след много мощен удар на Н’Голо Канте. Буквално секунди по-късно "Юнайтед" успя да организира и ключова контраатака.

Лукаку напредна отдясно и пусна за Рашфорд на границата на наказателното поле. Английският национал предпочете да не стреля, а подаде наляво за Марсиал, който още със спирането си нагласи топката и с плътен удар с десния крак не остави никакви шансове на Кепа – 1:2.

За Марсиал това е трети гол в последните два мача, след като той се разписа и при обрата срещу "Нюкасъл". Французинът отбеляза два гола в един мач за пръв път от 2016 г.

"Челси" натисна в минутите до края, а с тази цел на терена се появи и Оливие Жиру. Все пак в добавеното време домакините стигнаха до трите точки.

Това се случи след много драматична ситуация. Първо удар с глава на Давид Луиз срещна страничния стълб,а при опита за добавка на Рюдигер Де Хеа се намеси. Все пак притичалият Баркли успя да се разпише и да донесе точката на своя отбор.

Дневник