Реал" (Мадрид) затвърди кризата, в която се намира, след като не успя да спечели четвърти пореден мач в Ла Лига и загуби от "Леванте". Тимът на Хулен Лопетеги отстъпи с 1:2 в поредния си слаб двубой.

Загубата е трета поредна във всички турнири.

Гостите от Валенсия поведоха с 2:0 още до 13-ата минута, когато точни бяха Моралес и Рожер от дузпа. "Реал" върна един гол в 72-ата минута след точно изпълнение на Марсело.

Почетният гол прекъсна и серията на мадридчани без гол. Те нямаха попадение в продължение на 481 минути.

Двубоят започна с поеделено надмощие, като "Реал" играеше прекалено бавно и без да изненадва с нищо своя съперник. Това позволи на "Леванте" да се групира и да разчита на бързи контраатаки, възползвайки от разредените пространства в половината на домакините.

Точно това се случи в шестата минута, когато гостите откриха резултата. Дълъг пас на централния защитник Серхио Постиго изведе Хосе Моралес сам срещу Тибо Куртоа. Нападателят финтира вратаря още с първото си докосване, след което на празна врата нямаше проблеми да се разпише – 0:1.

В ситуацията и Рафаел Варан сгреши сериозно, допускайки Моралес да се озове зад гърба му.

Ранното попадение се отрази на футболистите на "Реал" и в следващите няколко минути те изобщо не успяха да стигнат до опасност пред полето на "Леванте".

В 13-ата минута гостите от Валенсия вкараха и втори гол, за да накарат феновете на "Бернабеу" да млъкнат. Първоначално реферът Гийермо Куадра Фернандес отсъди нарушение на границата на наказателното поле.

Последва обаче консултация с видеоасистентите, които обясниха на съдията, че има игра с ръка на Рафаел Варан в наказателното поле. Така Фернандес посочи бялата точка.

От 11-те метра Рожер Марти се разписа в левия ъгъл на Куртоа.

Това беше и първият случай, в който "Реал" получава два гола в първите 15 минути от февруари 2017 г. Предишният път беше срещу градския съперник на "Леванте" – "Валенсия".

До края на първата част "Реал" опита да отговори и беше близо до гол, но вратарят на "Леванте" се справи добре. Веднъж пък и гол на Марко Асенсио беше отменен заради засада.

На почивката Лопетеги извади колебливия Алваро Одриосола, за да пусне Гарет Бейл, а "Реал" изглеждаше по-офанзивно. Промяна в играта обаче нямаше, а в 60-ата минута на терена се появиха Карим Бензема и Дани Себайос.

С два гола аванс "Леванте" се прибра плътно в своята половина и вече нямаше намерение да атакува. Гостите буквално "поканиха" "Реал" в своето поле и накрая допуснаха грешка.

В 72-ата минута Марсело завърши многоходова комбинация, разписвайки се с десния крак след подаване на Бензема. Левият защитник вкара своя трети гол срещу "Леванте" в Ла Лига, който е и отборът, срещу който Марсело има най-много попадения.

До края на срещата се игра изцяло пред вратата на "Леванте". Вратарят на гостите обаче се прояви отлично и спаси всичко, което имаше пред него.

В добавеното време Моралес можеше да се разпише още веднъж, но останал сам срещу Куртоа не уцели вратата.

Дневник