Байерн" (Мюнхен) направи важна стъпка към излизане от кризата след успех с 3:1 при гостуването си на "Волфсбург". Баварците се върнаха на победния път, като прекъснаха серия от четири поредни мача без успех във всички турнири.

Силен мач за шампионите направи голмайстора на тима Роберт Левандовски. Полският нападател се разписа два пъти и подаде за третия гол на Хамес Родригес. Левандовски вкара в седми пореден двубой срещу "Волфсбург", като вече има 18 попадения в 16 мача срещу този съперник.

За "вълците" почетното попадение отбеляза Воут Вергхорст. Домакините пропуснаха да измъкнат нещо от мача, след като в последните 30 минути играха с човек повече заради изгонването на Ариен Робен.

"Байерн" излезе временно на втора позиция с 16 точки след осем мача. "Борусия" (Дортмунд) запази първото си място след разгром срещу "Щутгарт". Жълто-черните победиха с 4:0 при гостуването си, като имат четири точки повече от баварците.

Нападателната мощ на "Борусия" отново беше на висота, като головете бяха дело на Джейдън Санчо, Марко Ройс, Пако Алкасер и Максимилиан Филип. Жълто-черните са вкарали 27 попадения след първите осем кръга, което е рекорд за Бундеслигата.

Футболистите на "Волфсбург" се бяха затворили плътно в защита и рядко излизаха от своята половина. Това затрудняваше играчите на "Байерн", които дълго време не намираха път към вратата на съперника.

В средата на първата част бърза комбинация изведе Йошуа Кимих на стрелкова позиция, но ударът му с левия крак беше спасен от Коен Кастелс. Малко по-късно вратарят на "Волфсбург" се намеси отлично при опит за добавка на Левандовски.

Голмайсторът на "Байерн" обаче не сбърка в 30-ата минута. Полякът плъзна хладнокръвно топката под плонжа на Кастелс след извеждащо подаване от Матс Хумелс. Ключова роля за попадението имаше Тиаго, който преднамерено пропусна топката преди тя да стигне до Левандовски.

Полският нападател вкара втория си гол в 49-ата минута, когато се възползва от грешка при връщане към вратаря.

"Байерн" вече се виждаше победител, като изглеждаше, че домакините са се примирили със загубата. Интригата в мача обаче бързо се върна след изгонването на Робен. Холандецът получи втори жълт картон в 57-ата минута за ненужно нарушение в атака, а през първата част беше санкциониран за симулация.

"Волфсбург" се възползва от численото си предимство и шест минути по-късно намали резултата чрез Вергхорст. В ситуацията защитата на "Байерн" проспа извеждащо подаване към Адмир Мехмеди, който асистира на съотборника си.

Баварците реагираха бързо с трети гол, който попари надеждите на домакините за обрат. В 72-ата минута Хамес Родригес вкара отблизо след отлично подаване на Левандовски.

Дневник