Ливърпул" се изравни на върха във Висшата лига с "Манчестър сити" след победа с 1:0 над "Хъдърсфийлд" като гост. Единственото попадение отбеляза звездата на мърсисайдци Мохамед Салах в 24-ата минута.

Египтянинът се разписа след 249 минути без гол във Висшата лига. Реализатор №1 за миналия сезон вече има 50 гола в английския футбол, след като се разписа за 48-и път с екипа на червените, а има два гола и за бившия си тим "Челси".

Двубоят на "Джон Смит стейдиъм" беше изпълнен повече с битка и тактическо надлъгване между Юрген Клоп и бившия му помощник Дейвид Вагнер. Атрактивните положения бяха малко, а двата тима отправиха едва по един точен удар за 90 минути.

Клоп трябваше да направи няколко промени заради контузиите в състава си. Даниел Стъридж и Джердан Шакири започнаха на мястото на Роберто Фирмино и Садио Мане, Адам Лалана стартира вместо Джорджиньо Вайналдум, а Джеймс Милнър и Джордан Хендерсън действаха в средата на терена.

В отсъствието на Фирмино и Мане "Ливърпул" изигра слаб мач в атака срещу една от най-слабите защити във Висшата лига през този сезон. Домакините се бяха прибрали дълбоко в своята половина и почти не допускаха опасни ситуации пред вратаря Йонас Льосл. Това обаче се дължеше основно на големите трудности, които гостите имаха при разиграването на топката.

В 24-ата минута "Ливърпул" все пак поведе при първата си бърза атака с малко докосвания в половината на съперника. Джо Гомес намери с хубав пас Джердан Шакири, който се обърна, напредна към наказателното поле и изведе на скорост Мохамед Салах, който с едно докосване насочи токата в далечния ъгъл на вратата.

Голът не донесе очакваното спокойствие в играта на "Ливърпул", а беше последван от силните минути за "Хъдърсфилд". В 31-ата минута Джонатън Хог отправи страхотен изстрел от далечна дистанция, но топката срещна страничния стълб.

В 42-ата минута се стигна до спорна ситуация, при която Джеймс Милнър игра с ръка в наказателното поле, но реферът Майкъл Оливър не отсъди дузпа. Минута по-късно домакините пратиха топката във вратата, но попадението беше отменено заради засада на Алекс Причард. В ситуацията обаче останаха съмнения дали футболист на "Хъдърсфилд" или на "Ливърпул" изведе Причард зад защитата.

"Ливърпул" запази аванса си, но не стоеше добре на терена. Юрген Клоп потърси промяна, като включи Джорджиньо Вайналдум на мястото на Адам Лалана. Гостите обаче продължиха да имат проблеми при разиграването на топката, действаха твърде бавно и не затрудняваха защитата на "Хъдърсгилд".

В 64-ата минута "мърсисайдци" създадоха втората си добра възможност за гол в мача, но я пропуснаха. Стъридж намери отлично Салах, който овладя добре на гърди и стреля по диагонала с левия крак. Топката обаче премина покрай гредата.

В 82-ата миунта "Хъдърсфилд" пропусна страхотен шанс да изравни. След центриране от десния фланг топката премина през всички защитници на "Ливърпул" и стигна до резервата Стив Муние. Той обаче стреля над вратата на около седем-осем метра от голлинията.

След девет кръга "Ливърпул" и "Манчестър сити" имат по 23 точки, но "гражданите" са начело заради по-добра голова разлика - 26:3 срещу 16:3. "Хъдърсфийлд" остава 19-и със само три точки. "Териерите" все още нямат победа от началото на сезона.

Дневник