След осем поредни победи "Ювентус" изгуби първи точки за сезона в Серия А. Шампионите неочаквано завършиха наравно 1:1 в домакинството на намиращия се във втората половина на класирането "Дженоа".

"Бианконерите" играха по-добре преди почивката, но след това подходиха високомерно и бяха наказани. Кристиано Роналдо откри за домакините още в 18-ата минута. "Дженоа" обаче стигна до равенството с гол на Даниел Меса в 67-ата минута.

Срещата беше първа за "Дженоа" при новия треньор Иван Юрич, който беше назначен в паузата за националните отбори.

След равенството "Ювентус" остава начело в Серия А с 25 точки. "Дженоа" е 10-и с 13 точки.

"Ювентус" започна много по-активно двубо яи от самото начало притисна "грифоните" в собственат аим половина. Кристиано Роналдо беше много деен, като още в петата минута удари греда, а след това се отчете с друг сериозен пропуск.

Все пак в 21-ата минута португалецът се разписа. Жоао Кансело стреля отляво, но топката рикошира и изненада вратаря на "Дженоа" Раду. Той не се намеси, а останал на около два метра от вратата и непокрит, Роналдо я прати в мрежата – 1:0.

За рекордната покупка на "бианконерите", това беше гол №400 в големите пет първенства на Европа. Роналдо е първият футболист с подобно постижение, а освен това го направи за 497 мача с фланелките на "Манчестър юнайтед", "Реал" (Мадрид) и "Ювентус".

След попадението във вратата на "Дженоа" "Ювентус" драстично намали темпото. След почивката футболистите на Масимилиано Алегри играха така, сякаш мислят повече за предстоящото гостуване на "Манчестър юнайтед" в Шампионската лига.

Гостите от Генуа се възползваха от това и в 67-ата минута изравниха резултата. Тогава Даниел Беса засече с глава центриране на Куаме. Италианският халф се пласира между Кансело и Бонучи, които изобщо не реагираха при центрирането.

Веднага след гола Алегри пусна на терена Пауло Дибала и Федерико Бернардески, търсейки нов гол. "Дженоа" обаче вече беше много добре групиран и опитваше всячески да бави играта.

Дневник