Барселона" е новият лидер в Ла Лига, след като постигна победа в дербито от деветия кръг на испанското първенство. Шампионите се наложиха с 4:2 над "Севиля" в голово шоу. Тимът на Ернесто Валверде вече има 18 точки, а двата тима впечатлиха с нападателната си игра.

Каталунците прекъснаха серия от четири мача без победа, в които записаха три равенства и загубиха веднъж. С основна роля за успеха беше Лионел Меси, който изработи първия гол, дело на Филипе Коутиньо и сам вкара втория. Другите две попадения бяха дело на Луис Суарес и бившият играч на "Севиля" Иван Ракитич. За гостите точен беше Пабло Сарабия.

Много силен мач за каталунците направи и вратарят Марк-Андре тер Стеген, чийто намеси дойдоха в ключови моменти.

След само 26 минути на терена Меси беше принуден да нспусне с контузия. Той падна тежко върху десния си лакът, който поддаде.

Седмица преди дербито с "Реал" (Мадрид) Меси е под въпрос. По предварителни информации той със сигурност ще пропусне двубоя с "Интер" от Шампионската лига през седмицата.

Именно преди Класико "Барселона" се откъсна с четири точки пред "Реал", който по-рано през деня загуби от "Леванте". Най-близо до каталунците е "Алавес", който е само с точка по-малко – 17. "Севиля" е трети в Ла Лига с 16 точки, колкото има и "Атлетико" (Мадрид). "Реал" е едва пети и е в серия от четири срещи без победа.

Пред 88 712 зрители на "Камп ноу" "Барселона" поведе след едва минута и 56 секунди игра. Тогава Меси задържа между няколко играчи в бяло и подаде към Коутиньо, а бразилецът с хубав диагонален удар откри резултата.

Силната игра на каталунците продължи и в 12-ата минута Меси се разписа след невероятно изпълнение. Аржентинецът получи топката на десния фланг от Суарес и напредна с мощен дрибъл, а след това с хубав удар с левия крак преодоля Томаш Вацлик.

За Меси това беше 25-и гол срещу "Севиля", който е и любимата му "жертва" в Ла Лига. Същият бой голове срещу андалусийци има и Кристиано Роналдо за "Реал" (Мадрид).

Малко след гола си Меси получи контузията, която дойде след сблъсък със съперник. Аржентинецът падна тежко и остана да лежи на тревата, а лекарският щаб на каталунците обездвижи лакътя към. Първоначално се смяташе, че той ще продължи, но Ернесто Валверде реши да го смени, а от клуба обясниха, че нападателят е заминал за обстойни прегледи.

До почивката на "Камп ноу" не се случи почти нищо интересно, а през второто полувреме футболистите на "Барселона" свалиха темпото. Те решиха, че двубоят е приключил при 2:0, а "Севиля" показа съживяване. Само добрите изяви на Тер Стеген спряха устрема на гостите в началото на втората част.

Те поискаха и дузпа за игра с ръка на Жорди Алба,но реферът Фернандес, заедно с видеоасистентите си прецениха, че умисъл няма и не назначиха 11-метров удар.

В 63-ата минута "Барселона" стигна до трети гол чрез Луис Суарес от дузпа. Той се разписа след наказателен удар за нарушение на вратаря Вацлик срещу самия него.

И когато всичко изглеждаше приключило на "Камп ноу" паднаха още три гола в последните 11 минути. Първо Пабло Сарабия намали след мощен удар и рикошет в крака на Клеман Ленгле.

Само девет минути по-късно обаче бившият халф на "Севиля" Иван Ракитич се разписа и възстанови аванса на "Барселона" от три гола. Все пак шоуто продължи с нов гол за андалусийци, дело на Луис Муриел в първата минута на добавеното време.

Дневник