Гръцката сензация Стефанос Циципас спечели първа победа от категорията на АТП в своята кариера, след като надделя в турнира в Стокхолм с награден фонд 612 хиляди евро. 20-годишният състезател победи латвиеца Ернестс Гулбис с 6:4, 6:4 за час и 22 минути.

Циципас загуби два финала тази година, но този път бе безупречен и спечели титлата в шведската столица. Гръцкият тенисист спечели по идентичен начин и двата сета с по един пробив в десетия гейм, което бе достатъчно за успеха.

По пътя към трофея гръцкият тенисист изгуби само един сет, при това още в първия си мач срещу Джон Милман. След това преодоля последователно Филип Колшрайбер и Фабио Фонини, за да стигне до финала.

Това е едва втора година за Циципас при мъжете, като той бързо се изкачи в световната ранглиста. В момента той е №16 в света. През годината Циципас има 39 победи и 25 загуби.

Той започна 2018 г. извън Топ 100 с едва четири победи в световния тур срещу името си. След това обаче стана най-младият тенисист, който побеждава четирима играчи от Топ 10 в рамките на един турнир, откакто световният тур на АТП съществува от 1990 г.

Циципас игра два финала през годината - в Барселона и Торонто, като и двата загуби от Рафаел Надал. Той стана и първият грък, достигнал до финал в турнир от сериите "Мастърс".

Циципас вече се класира за младежките финали на АТП Next Gen, които ще се проведат в Милано през ноември.

Първа титла в своята кариера спечели и британецът Кайл Едмънд. Той взе трофея от турнира в белгийския град Антверпен след победа над Гаел Монфис с 3:6 7:6(2), 7:6(4).

Едмънд прекъсна френската доминация в надпреварата. През 2016 г. титлата спечели Ришар Гаске, а преди година го направи Жо-Вилфред Цонга.

Британецът се справи с Монфис за час и половина.

Дневник