ЦСКА взе девета победа от началото на сезона, след като победи на своя "Българска армия" "Етър" с 3:0. "Червените" стигнаха до успеха по наглед лесен начин. Още преди почивката се разписа Божидар Чорбаджийски, а през второто полувреме точни бяха Жоржиньо и Кирил Десподов.

С трите точки, които взе ЦСКА се изравнява с "Левски", като двата тима имат по 28 точки. Лидер е "Лудогорец" с една повече, след като в събота победи сините в дербито от 12-ия кръг.

Наставникът на червените Нестор Ел Маестро направи няколко промени, като остави на пейката Кирил Десподов и Кристиян Малинов, които пътуваха с националния отбор. Единствено капитанът Николай Бодуров започна от първата минута. Друг от бранителите Ангел Лясков пък получи почивка, защото има четири жълти картона от началото на сезона и рискува наказание.

От самото начало футболистите на ЦСКА бяха много активни, но първата опасност беше за гостите от Велико Търново. Флорент Боджадж се озова на отлична позиция, но му беше отсъдена засада.

Последваха силни минути за червените и поредица от няколко корнера, които в крайна сметка дадоха резултат. Това стана в 28-ата минута, когато Божидар Чорбаджийски засече с глава центриране от корнер на Тиаго Родригес и откри резултата.

Само три минути след попадението на Чорбаджийски ЦСКА можеше да удвои, но изстрел на Рубен Пинто беше спасен от вратаря Христо Иванов.

След почивката ЦСКА продължи да води играта и много бързо успя да вкара втори гол. Това стана в 50-ата минута, когато много активният Жоржиньо увенча добрата си игра с гол.

Бразилецът се разписа с хубав изстрел от границата на наказателното поле, след като Боджадж не изчисти по най-добрия начин центриране от пряк свободен удар.

Веднага след второто попадение Ел Маестро направи няколко промени. Той извади Мауридес от терена, а по-късно това беше повторено с Едвин Джеси и Рубен Пинто. Треньорът на червените даде почивка на някои от основните си играчи, а тимът свали темпото.

"Етър" имаше няколко възможности да намали резултата, но не се възползва. Червените също пропиляха шансове да направят победата си още по-убедителна. Това стана факт в самия край на срещата, когато резервата Кирил Десподов се разписа. Нападателят вкара шест минути преди последния съдийски сигнал, засичайки подаване на Евандро.

Дневник