Кубрат Пулев е уверен в победата срещу Хюи Фюри в предстоящия боксов мач между двамата. Те се изправят един срещу друг в събота 27 октомври, като ще определят официалния претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF).

"Усещането, че ще се бия в България е уникално. Всеки път го правя с удоволствие, защото тук публиката е многобройна и емоционална. Ако за Фюри нашата публика е мотивация, то аз трябва да излетя направо в космоса", каза Пулев.

Той пристигна в България в неделя вечерта, след като проведе подготовката си в Берлин. Българският боксьор обясни, че е наблегнал на всички компоненти в тренировките. Пулев разкри, че е работил и за бързина, а предимството на Фюри срещу него е височината.

"Не го слушам много, защото говори много глупости. Чух, че се готви за Джошуа, но ще го посъветвам да не бърза, защото когато човек подценява ситуацията е много лошо. Знам го от личен опит", добави Пулев.

"Доста ми липсва, че не съм се бил дълго време. Нямам търпение да изляза на ринга, наистина ще се бия като лъв и никак няма да му е лесно. Очаква го тежко поражение, това мога да кажа".

Пулев вярва, че се подобрява постоянно и разчита на големия си опит. Той каза, че е правил по три спаринга на седмица по време на подготовката си.

"Надявам се, че ще остана фокусиран до мача. Смятам, че съм подготвен, говорихме с екипа и ще успея да запазя концентрация", завърши Пулев.

dnevnik.bg