Голямата звезда на "Интер" Мауро Икарди се превърна в герой за тима си в 222-ото дерби на Милано, носейки победата с 1:0 над градския съперник. Аржентинският нападател се разписа във втората минута на добавеното време, наказвайки неразчетено излизане на вратаря на "Милан" Джанлуиджи Донарума.

След две равенства в последните два мача, "нерадзурите" спечелиха. Те вече имат 79 победи, а "Милан" остава с три по-малко.

Икарди отбеляза петото си попадение в Дербито на малката Мадона, а попадението е четвърто за него от началото на сезона в Серия А. След трудни първи месеци аржентинецът се разписва в трети от последните четири шампионатни сблъсъка.

Централният мач от деветия кръг на Серия А се запомни с много битка, напрегнати моменти, но феновете на "Сан Сиро" трябваше да чакат до добавеното време, за да видят гол.


Със спечелените три точки "Интер" излезе трети в класирането и вече има 19, с две по-малко от "Наполи" и шест от лидера "Ювентус". Победата е пета поредна за състава на Лучано Спалети. "Милан" пък е 12-и с 12 точки дотук. "Росонерите" прекъснаха серията си от шест срещи без загуба.

Двубоят започна с много високо темпо и в 11-ата минута гол на Икарди беше отменен заради засада. Съдията Марко Гуида се консултира с видеоасистентите и беше доказано, че първоначално Матиас Весино играе с топката, а в този момент Икарди е в положение на засада.

До края на първата част имаше положения и пред двете врати, а гол беше отменен и на "Милан". Това се случи, след като засада беше маркирана и срещу Матео Мусакио. Тогава системата за видеоповторения отново влезе в употреба.

През първите 45 минути футболистите на "Милан" така и не отправиха точен удар. След почивката надмощието беше поделено, но по-чистите положения отново се откриха пред "Интер".

Смените на Спалети бяха офанзивни, като той пусна на терена Кейта Балде и Антонио Кандрева, търсейки всячески попадение за своя отбор. Козът на "Милан" беше Патрик Кутроне, но пред младия нападател така и не се откри добър шанс да вкара.

В крайна сметка настоятелността на "нерадзурите" се отплати и то в добавеното време. Весино центрира отдясно, Донарума увисна и за Икарди беше лесно да се разпише с глава.

dnevnik.bg