Директорите на "Реал" (Мадрид) искат Жозе Моуриньо да се завърне начело на отбора, съобщава телевизионната програма El Chiringuito. Те го обсъждат като фаворит за заместник на Хулен Лопетеги, чието бъдеще е под сериозен въпрос.

"Реал" е в серия от пет мача без победа, в които загуби четири пъти. Тимът се разписа само веднъж в този период и постави клубен рекорд от 481 минути без гол.

Португалецът беше начело на отбора между 2010 и 2013 г., като водеше "Реал" в 178 мача. Балансът му е 127 победи, 28 равенства и само 23 загуби, а головата разлика – 476:171. В крайна сметка той напусна мадридчани и се завърна в "Челси".

Моуриньо спечели три трофея – титлата (2011-12), Купата на краля (2010-11) и Суперкупата на Испания (2012 г.). Периодът беше белязан и с голямото съперничество с "Барселона" на Пеп Гуардиола, когато каталунците доминираха в испанския и европейския футбол.

На пресконференцията си преди двубоя с "Ювентус" в Шампионската лига Моуриньо беше попитан за твърденията, че ще се завърне в Мадрид.

"Аз съм щастлив тук (в Манчестър). Единственото, за което мисля в момента е "Манчестър юнайтед".

Моуриньо беше заплашен от уволнение през септември, когато "Юнайтед" се представяше колебливо. Точно преди паузата за националните отбори обаче "червените дяволи" победиха "Нюкасъл", а през уикенда записаха силен мач и срещу "Челси".

"Ще се радвам, ако изпълня моя договор с "Юнайтед". Бих се радвал, ако остана дори и след неговия край, защото се чувствам добре тук", добави португалецът.

Моуриньо е начело на "Юнайтед" от юли 2016 г. и още в първия си сезон спечели три трофея. Той изведе тима до триумф в Купата на лигата, "Къмюнити шийлд" и Лига Европа. Договорът му с клуба е до края на сезон 2019-20.

Дневник