Манчестър юнайтед" и "Ювентус" е най-интересният сблъсък от третото завъртане в груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима са фаворити в своята група Н и до този момент се представят убедително. "Бианконерите" водят с шест точки, а "червените дяволи" са с две по-малко.

Срещата на "Олд Трафорд" тази вечер обаче може да наклони везните в битката за първото място към един от двата тима. Двубоят е по-специален и заради завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър. Португалецът прекара шест сезона на "Олд Трафорд", в които вкара 118 гола в 292 мача.

Домакините от "Юнайтед" победиха "Йънг бойс" като домакин, а в предишния си двубой вкъщи завършиха 0:0 с "Валенсия", Ювентус" пък е още по-убедителен, след като спечели с 2:0 на "Местая", а у дома срещу "Йънг бойс" победи с 3:0 с хеттрик на Пауло Дибала.

Дотук и двата отбора не са получили гол в мрежите си в турнира.

След неубедителното си представяне напоследък "Юнайтед" влиза в мача със самочувствие, след като преди паузата за националните отбори постигна зрелищен обрат срещу "Нюкасъл", побеждавайки с 3:2. През уикенда "червените дяволи" бяха близо до победа и срещу "Челси" като гост, но получиха гол в 96-ата минута.

"Формата на "Юнайтед" е това, което видяхте в последните два мача, мисля темата за приключена. Ще се опитаме да се представим по същия начин и срещу "Ювентус". Казах на моите футболисти да бъдат горди от представянето си срещу "Челси", защото играха добре. От друга страна, ядът, че не победихме на "Стамфорд бридж", е достатъчна мотивация за големия мач, който ни предстои", каза Моуриньо на пресконференцията си.

Португалецът обяви, че Алексис Санчес пропуска двубоя, след като има контузия.

"Ювентус" влиза в двубоя след равенството 1:1 с "Дженоа" на своя "Алианц стейдиъм". "Бианконерите" прекъснаха серията си от осем поредни победи в Серия А, но треньорът Масимилиано Алегри не е притеснен.

"До голяма степен равенството с "Дженоа" се дължи на предстоящия мач с "Юнайтед". В последните 30 моите играчи мислеха повече за гостуването на "Олд Трафорд", обясни специалистът.

Дотук двата тима са се срещали 12 пъти в европейските турнири, като имат по пет победи, а два мача завършват наравно. Головата разлика е 15:15.

"Реал" ще излиза от кризата срещу "Виктория"

В група G европейският шампион "Реал" (Мадрид) няма право на грешка срещу "Виктория" (Пилзен). Мадридчани победиха "Рома" с 3:0 на старта на груповата фаза, но след това допуснаха изненадваща загуба от ЦСКА (Москва) като гост.

Сега шампионът на Европа за последните три сезона посреща аутсайдера в групата "Виктория", в чийто състав е и бившият футболист на "Левски" Роман Прохазка.

"Реал" се намира в много тежко състояние, като загуби четири пъти в последните си пет пет мача. През уикенда тимът отстъпи с 1:2 на "Леванте" на "Сантяго Бернабеу" и се разписа за пръв път от 22 септември.

При поражението от "Леванте" "Реал" постави рекорд от 481 минути. Предишният негативен рекорд на тима датираше от 1985 г., когато "Реал" нямаше гол в продължение на 464 минути.

"Предстои ни мач и мога да кажа, че мотивацията на всички в клуба е на своя максимум. Напрежението в "Реал" винаги е голямо, но не е по-голямо от друг път. Това, което съм научил в този клуб, е, че винаги трябва да се бориш", каза треньорът Хулен Лопетеги.

Двубоят е от изключително значение за треньора на мадридчани, след като медиите в Испания постоянно спекулират дали специалистът ще бъде уволнен и кога това ще стане факт. Засега президентът на "Реал" Флорентино Перес запазва доверието си в него. След двубоя с "Виктория" има и дерби с "Барселона".

"Не мога да знам какво ще се случи след ден или седмица. Знам, че ми предстои да водя мач в Шампионската лига", отговори Лопетеги на въпрос дали е уверен, че ще бъде на пейката в неделя за "класико".

Треньорът обясни, че "Реал" ще излезе от тежката ситуация, когато започне да бъде по-ефективен в двете фази на играта.

В други ключови сблъсъци от програмата "Байерн" гостува на АЕК в Атина. Баварците заемат второ място в група Е, където са още "Аякс" и "Бенфика". "Байерн" и холандците имат по четири точки, "орлите" от Лисабон са с три, а АЕК няма точка.

"Манчестър сити" гостува на "Шахтьор" в мач от група F. Тимът на Пеп Гуардиола има победа и загуба дотук, а украинците се доказаха като труден съперник, след като и двата им мача с "Хофенхайм" (домакин) и "Лион" (гост) завършиха 2:2.

Мачовете от програмата на Шампионската лига във вторник се излъчват в каналите на А1.

Програма на мачовете на 23 октомври
От 19.55 ч.
АЕК - "Байерн" (Мюнхен), пряко по "Макс спорт 3"
"Йънг бойс" - "Валенсия", пряко по "Макс спорт 2"

От 22 ч.
"Аякс" - "Бенфика"
"Рома" - ЦСКА (Москва)
"Хофенхайм" - "Лион"
"Манчестър юнайтед" - "Ювентус", пряко по "Макс спорт 3"
"Реал" (Мадрид) - "Виктория" (Пилзен), пряко по "Макс спорт 2"
"Шахтьор" (Донецк) - "Манччестър сити"

Дневник