Председателят на надзорния съвет на "Левски" Спас Русев заяви, че живее в паралелен свят със собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Русев остана недоволен от личностните нападки срещу него.

"Отказът да се дискутира феърплеят и съдийството показва, че живеем в два паралелни свята, единият от които е перфектен, но в който ние не живеем", се казва в обръщението му в сайта на "Левски".

Собствениците на трите водещи клуба - ЦСКА, "Левски" и "Лудогорец", си размениха послания през медиите в последните два дни. В неделя главният акционер в "ЦСКА - София" Гриша Ганчев обвини Домусчиев, макар и без да го назовава поименно, че "пробива" играчи, отбори, съдии и футболния съюз.

Последва и интервю на Русев, в което той говори за проблемите около феърплея в българския футбол. Домусчиев отговори на двамата, като заяви, че "Лудогорец" спазва феърплея, изряден е финансово и не се притеснява от проверки.

"В отговор на мое интервю вчера вечерта станах обект на неочаквани нападки. Аз не съм си позволил и не бих си позволил да обидя или засегна нито един собственик, президент или футболен деятел", заяви Русев.

"Фокусът на въпросите, които повдигнах за дългогодишните очевидни проблеми в българския футбол - съдийство и феърплей, беше изместен към личностни нападки, подкрепени с известна доза сарказъм и ирония, които, изглежда, са продиктувани от факта, че конкретни личности се припознават в моите думи", добави той.

Dnevnik.bg