Тримата български младежки национали по футбол, които показаха неуважително отношение към други хора на летището във Франкфурт, се извиниха за поведението си. Георги Йомов, Наско Милев и Венцислав Керчев са съжалили за постъпката си по време на изслушването им пред комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз.

Йомов публикува видео в "Инстаграм", на което тримата се возят на количка за багаж на летището и се забавляват, като подвикват на възрастни пасажери "мърдайте", "хей, риза", "старши" и др. Видеото беше заснето след загубата от Люксембург в последния мач от квалификациите за европейското.

Йомов обясни, че е и обиден, тъй като според него ненужно със съотборниците му са били обвинени, че не са уважавали националния отбор.

"Това, което сме направили, е така. Но другото няма нищо общо с това, което се каза - че сме се подиграли с фланелката. Няма нищо такова. Има мачове, в които сме се борили за фланелката. Само за това съм обиден, за нищо друго", каза играчът на "Славия" след изслушването.

"Не виждам защо подценяваме Люксембург. Това, че сме паднали, не е приятно и постъпката ни не е правилна. Люксембург са много силен отбор и доста напреднаха във футбола", посочи Йомов.

Милев също определи постъпката за неправилна. "Остава ни като обеца на ухото. Съжаляваме за това, което направихме. И тримата сме виновни. Няма значение кой е снимал, кой е говорил или кой се е качил първи на тази количка. И тримата поемаме вината и заставаме зад постъпките си", заяви футболистът на "Витоша".

Dnevnik.bg