Комисията по етика към Българския футболен съюз (БФС) няма да се самосезира след размяната на атаки между собствениците на трите водещи клуба Гриша Ганчев, Спас Русев и Кирил Домусчиев. Това обяви председателят ѝ Васил Василев, като обясни, че тримата "не са хора във футбола, не са длъжностни лица" и могат да си кажат каквото пожелаят.

Пръв говори Ганчев, който в неделя обвини Домусчиев, макар и без да го посочва поименно, че "пробива" играчи, отбори, съдии и футболния съюз. Освен това каза, че в края на 90-те години самият той е правил такива неща, но това не носело никаква морална стойност.

Василев посочи, че всеки, който знае нещо за нарушаване на феърплея, трябва да подаде конкретен сигнал. "Защо се обиждат? Големи хора с възможности, с позиции. Да, наистина - дали много на футбола, даващи много на футбола. Какво делят", каза председателят на комисията по феърплей.

"Нека (Ганчев) каже как е решено първенството. Написва конкретно еди-къде си (Георги) Караманджуков е носил, на кой отбор... Отиват, връзват го, карат го и го разследват. Елементарни позиции, иначе си говорим години наред", добави Василев.

Ганчев призова в интервю пред "Код спорт" прокуратурата да влезе във футбола. "Да заповядат във футбола прокурори, ДАНС-МАНС и да видят. Те чак по Европа го знаят някакъв Караманджуков, че се разнася с едни торби с пари напред-назад по съблекалните, а тук никой го не знае."

"Защо? Защото си решил да похарчиш някакви пари ей така. Да си надградиш егото - защо е необходимо? Пробиваш играчи, отбори, треньори. Почва първенството - 30 точки аванс. Добре, какво удоволствие ще изпитам? Вие сте по-старички като мен и помните 1997-1998 г. И аз съм ги правил тези работи, и Сирака ги правеше в "Левски". Та, опря мачът до един хикс да се решават титли и т.н. Какво морално удовлетворение да изпиташ от тази работа? Никакво. Нула", заяви Ганчев.

Домусчиев му отвърна: "Изумява ме наглостта да си признава извършени от него престъпления, за които давността е отминала. Вълкът козината си мени, но нрава - не. Вярва ли му някой, при положение че този човек е разследван за кражба на ДДС и акцизи?! "Лудогорец" спазва феърплея и е изряден във финансово отношение. Затова не се притесняваме от каквито и да е проверки."

Русев също постави въпроси за феърплея в българския футбол, срещу което получи реакция от страна на Домусчиев. "Отказът да се дискутира феърплеят и съдийството показва, че живеем в два паралелни свята, единият от които е перфектен, но в който ние не живеем", се казва в обръщението на Русев в сайта на "Левски".

Dnevnik.bg