Между Гриша Ганчев и Спас Русев има коалиция, смята изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев. Той говори по темата с разменените изказвания през медиите между собствениците на "ЦСКА-София" и "Левски", както и на шампионите Кирил Домусчиев.

Ганчев обвини "Лудогорец", че "пробива" футболисти, отбори, съдии и футболния съюз, а Русев също постави въпроси за спазването на честната игра. Домусчиев отвърна, че шампионите са изрядни и не се притесняват от проверки. Комисията по етика и феърплей в БФС няма намерение да се самосезира след изказванията, като председателят ѝ Васил Василев поиска, ако някой има информация, да подаде конкретен сигнал.

Първоначално Петричев заяви, че не иска да коментира собствениците на клубовете, тъй като не е на това ниво и са в правото да казват каквото искат. Но продължи: "Аз мога само с интерес да коментирам тази коалиция, която се оформя между Русев и Ганчев, но според мен тя ще продължи доста кратко, тъй като няма да е далеч моментът, в който двата отбора ще се сблъскат и тогава господин Русев ще разбере, че Ганчев не е кротушка, а си е сериозна акула, на която "Лудогорец" усеща зъбите през последните осем години, в които е в първенството".

Думите му дойдоха при заминаването на отбора за Кипър. В четвъртък "Лудогорец" гостува на АЕК (Ларнака) в третия си мач в Лига Европа, като ще търси първи точки.

Петричев каза, че емоциите от победата с 2:1 срещу "Левски" са преминали и вниманието вече е към мача в Никозия. "Този двубой ще реши доста неща, за нас се явява изключително важен. Пътуваме с идеята да спечелим. Смятам, че ако не победим утре, вече нещата стават изключително имагинерни."

Това ще е първият мач след раздялата с Пауло Аутуори, като начело на отбора застава Антони Здравков.

Дневник