Българският тенисист Адриан Андреев започна с победа участието си на юношеския "Мастърс", след като надигра с 6:3, 6:3 представителя на Колумбия Николас Мехия. Българинът, който спечели сребърен медал на двойки на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и остана четвърти на сингъл, продължава доброто си представяне.

Турнирът на юношите среща осемте най-добри през сезона, които са разделени в две групи по четирима. Надпреварата е в китайския град Чънду и е на твърди кортове.

Андреев се справи с колумбиеца за 88 минути, като започна с пробив още в първия гейм. След това постигна още един в деветия гейм, за да затвори първата част след близо час игра. Във втория сет българският тенисист проби Мехия, за да поведе с 3:1, а след това не допусна никакви колебания, с които колумбиеца да се върне в мача.

Другите двама в групата на Андреев са №1 в световната ранглиста за юноши Чун Цън (Китайско Тайпе), както и китаецът Му Тао. Първите двама във всяка група се класират за полуфиналите.

Андреев си постави високи цели за 2019 година, като иска титла от Големия шлем при юношите. През 2018 г. Българинът триумфира на двойки в US Open.

dnevnik.bg