Барселона" направи важна стъпка към преодоляване на групата си в Шампионската лига. Каталунците се наложиха с 2:0 срещу "Интер" на "Камп ноу".

Головете вкараха Рафиня и Жорди Алба в двете полувремена.

В другата среща от групата ПСВ и "Тотнъм" направиха 2:2 и взеха първите си точки. "Барселона" върви без грешка и е начело с девет, докато "нерадзурите" имат шест.

Мачът беше първото изпитание за Ернесто Валверде и отбора му в отсъствието на звездата Лионел Меси. Капитанът на "Барселона" се контузи и няма да играе и в предстоящия голям мач с "Реал" (Мадрид) в неделя.

Каталунците играха в познатия стил и владееха продължително топката, като атакуваха по-често. "Интер" опитваше да улови възможностите си, но през първото полувреме нямаше нито един точен удар.

В 32-ата минута Рафиня получи отлично подаване от Луис Суарес и отблизо засече във вратата. "Интер" отговори с удар на Матиас Весино, но топката мина встрани.

В началото на втората част "нерадзурите" се хвърлиха в атака и за кратко бяха по-дейни. В 50-ата минута Тер Щеген се намеси при опасно центриране на резервата Матео Политано. Играчът на "Интер" изпусна и добра възможност, като стреля неточно.

Последваха пропуски на Суарес и Лангле от домакините след спасявания на Самир Ханданович. В 70-ата минута Коуитиньо получи пред вратата, но улучи гредата. В 83-ата Алба беше изведен от Иван Ракитич в наказателното поле и той преодоля Ханданович. В последната минута вратарят се справи с удар на Суарес.

"Борусия" (Дортмунд) направи огромна стъпка към класиране за преките елиминации след 4:0 срещу "Атлетико" (Мадрид). Германците са начело с девет точки, а испанците имат шест. След равенството 1:1 помежду си "Брюж" и "Монако" имат по една точка.

Дневник