"Ливърпул" постигна победа с 4:0 срещу "Цървена звезда" в Шампионската лига. Два гола вкара звездата Мохамед Салах, а по веднъж се разписаха Роберто Фирмино и Садио Мане.

С победата "Ливърпул" удължи серията си от домакински мачове в европейските турнири без загуба на 18.

В другия мач от групата ПСЖ измъкна равенство 2:2 срещу "Наполи" у дома, след като в третата минута на добавеното време Анхел ди Мария вкара.

"Ливърпул" се изкачи на първото място с шест точки. "Наполи" заема второто с пет, ПСЖ следва с четири, а "Цървена звезда" има една.

Клоп направи пет промени спрямо състава, който постигна победа с 1:0 срещу "Хъдърсфийлд" през уикенда. Мачът започна с натиск на домакините, но без опасни положения пред вратите. Първата опасност пред вратата на "Цървена звезда" се оказа и първият гол в мача. В 20-ата минута Джердан Шакири намери Андрю Робъртсън по лявото крило, който центрира по земя в наказателното поле на гостите. Там Фирмино я овладя и преодоля бившия страж на "Лудогорец" Милан Борян.

Домакините продължиха своята преса, като няколко пъти отправяха изстрели, но без да затруднят Борян. Вторият гол в мача падна в 45-ата минута, когато Салах беше изведен сам срещу вратаря след чудесно подаване на Шакири. Египтянинът овладя и без проблеми отбеляза.

Пет минути след началото на втората част "Ливърпул" получи дузпа. Капитанът Стойкович препречи пътя на Мане, който падна на терена, а съдията получи сигнал от асистента си и даде наказателния удар. Салах изпълни точно и увеличи преднината на отбора си.

В 73-ата минута Салах отстъпи мястото си на Даниел Стъридж. Три по-късно съдията Зийберг отново отсъди дузпа, след като Ричмънд Бояке отклони топката с ръка след центриране на Мане. Борян спаси наказателния удар на Мане с помощта на гредата.

В 80-ата минута Мане се реваншира за пропуска. Сенегалецът се озова сам срещу Борян след чудесен пас на Стъридж и не сгреши.

До края на мача добрите намеси на Борян запазиха резултата 4:0. Стъридж и Мане имаха възможности да отбележат, но канадецът спаси и двата удара.

Дневник