В четвъртия мач от престоя на Леброн Джеймс "Лос анджелис лейкърс" постигна първата си победа за сезона в Националната баскетболна асоциация (НБА). "Езерняците" прекъснаха лошата серия след успех със 131:113 като гости на "Финикс сънс".

"Лейкърс" имаше превъзходство през почти целия двубой, като интрига имаше само в първата четвърт. Джеймс се отчете с 19 точки, десет асистенции, седем борби и три откраднати топки. Крилото не беше прецизен при стрелбата от игра, като отбеляза осем от 21 опита за 28 минути на паркета.

Силен мач за "Лейкърс" направи Ланс Стивънсън, който завърши двубоя с 68% ефективност при изстрелите си и 23 точки. С толкова се отчете и Девин Букър от "Финикс".

В друг интересен двубой Стеф Къри избухна с 11 тройки, за да донесе успеха на "Голдън стейт уориърс" със 144:122 срещу "Вашингтон уизърдс". Гардът на шампионите направи 16 опита от далечно разстояние, като се отличи с 51 точки в първите три части.

За шести път в кариерата си Къри отбелязва 11 или повече тройки. Няма друг играч в историята на НБА, който да има повече от един мач с подобно постижение.

Ключова роля за успеха на "воините" имаха още Кевин Дюрант и Клей Томпсън, които се отчетоха съответно с 30 и 19 точки. Звездното трио на "Уориърс" (Къри, Дюрант и Томпсън) вкара общо 100 точки, като за пръв път от 2009 г. трима играчи от един отбор завършват с трицифрен брой точки.

Дневник