Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави Биляна Дудова и Тайбе Юсеин за класирането им във финалите в категориите им на световното по борба в Унгария. Той се изказа остро срещу поредното слабо представяне на мъжкия отбор в свободния стил, който на второ поредно световно остана без медал.

"Два сигурни медала дотук. Браво, железни български момичета. За пореден път защитихте честта на българската борцова школа", написа Кралев във "Фейсбук".

При 57-килогамовите Дудова победи с 6:2 унгарката Барка и за златото ще спори с китайката Нингнинг Ронг, която е шампионка на страната си тази година. В категория до 62 кг Юсеин тушира американката Велте и ще срещне японката Якако Кавай в решителната схватка. Финалите са тази вечер между 19.00 и 22.00 часа.

"Този успех обаче по никакъв начин няма да отмие погрома върху българския авторитет, който борците в свободния стил продължават да нанасят с всяко свое участие на международни състезания. Крайно време е мъжете и техните треньори да спрат да се крият зад гърбовете на българските момичета. Не е достойно", написа Кралев.

Дневник