„Лудогорец" изпусна гол преднина и вихрено начало на мача при равенството 1:1 с АЕК (Ларнака). В Никозия в първия си двубой под ръководството на Антони Здравков българският шампион спечели първата си точка в група А в Лига Европа.

Отборът от Разград поведе още в седмата минута с гол на Джоди Лукоки. Домакините съумяха да изравнят в 25-ата, когато Хорхе Ларена беше точен от дузпа.

В другата среща от групата "Цюрих" спечели с 3:2 срещу "Байер" (Леверкузен) в много оспорван мач и е начело с пълен актив от девет точки. Германците са втори с шест, а "Лудогорец" и АЕК са с по една.

В следващия кръг българският отбор приема кипърците на 8 ноември.

Здравков започна в атака с Клаудиу Кешеру, а до него действаха Вандерсон и Лукоки. "Лудогорец" започна много силно и напомни за добрите си игри от минали сезони и успя да поведе рано.

Българският отбор вкара още в третата минута, но попадението не беше зачетено заради засада. Натискът продължи и в седмата тимът взе преднина след добра атака. Натанаел подаде от ляво и Лукоки засече във вратата.

Домакините имаха възможност бързо да изравнят, но не я използваха след отлична намеса на Ренан. Малко след това "Лудогорец" беше близо до това да удвои, но след удара с глава на Козмин Моци топката срещна гредата.

Грешка в защитата и нарушение на Ренан доведоха до дузпа в полза на АЕК. Ларена стреля в десния ъгъл и изравни. Голът на кипърския отбор промени хода на мача и възможностите пред "Лудогорец" намаляха.

След почивката ролите се размениха и АЕК беше по-дейният отбор. В 54-ата минута Хектор Хевел стреля, но беше неточен. В последните минути домакините опитаха да стигнат до победата, но не съумяха да вкарат.

dnevnik.bg