Леброн Джеймс записа 74-ия си трипъл-дабъл в НБА, а "Лос Анджелис лейкърс" нанесе първа загуба на "Денвър нъгетс" от началото на сезона. "Езерняците" се наложиха със 121:114 у дома и постигнаха втори пореден успех, след като започнаха шампионата с три поредни поражения.

Джеймс изигра най-силния си мач след преминаването си от "Кливланд кавалиърс" в "Лейкърс". Той се отличи с 28 точки, 11 борби, 11 асистенции и три откраднати топки. Крилото на "езерняците" отново нямаше ден в стрелбата от далечно разстояние - една тройка от пет опита, но отбеляза девет от 12-те си изстрела за две точки и седем от десетте от наказателната линия.

Още петима играчи на "Лейкърс" завършиха с двуцифрен точков актив. Кайл Кузма вкара 22 точки, а Джавел Макгий добави 21. Лонзо Бол се отчете с 12 точки, осем асистенции, шест борби и пет откраднати топки. Джон Харт и Ланс Стивънсън също отбелязаха по 12 точки.

Най-полезен за "Денвър" беше сръбският център Никола Йокич, който завърши с 24 точки и 11 борби. Джамал Мъри добави 22 точки и десет борби, а Монте Морис се включи от пейката с 20 точки.

Мачът между "Лейкърс" и "Денвър" беше много оспорван и интригуващ, като премина през 16 равенства и 19 смени на водачеството. През цялата среща нито един от двата отбора не успя да се откъсне в резултата с повече от осем точки.

След поражението в Лос Анджелис "Денвър" отстъпи първото място в Западната конференция на "Ню Орлиънс пеликанс", който има три победи в три мача. "Денвър" има четири победи в пет мача, с колкото е и шампионът "Голдън стейт уориърс".

В Източната конференция води "Торонто раптърс", който стартира сезона с пет победи в пет мача. "Милуоки бъкс" и "Детройт пистънс" също нямат загуба, като спечелиха досегашните си четири срещи.

В същото време "Кливланд кавалиърс", който игра четири поредни финала в НБА, допусна петата си загуба от пет мача. "Кавалерите" отстъпиха на "Детройт" със 103:110 и са отборът с най-слаби показатели от началото на сезон.

Другият тим без победа е "Оклахома сити тъндър", който е последен на запад с четири поражения от четири срещи. През изминалата нощ "гръмотвиците" загубиха с 95:101 от "Бостън селтикс" у дома.

Резултатите от деня

"Детройт пистънс" - "Кливланд кавалиърс" 110:103
"Орландо меджик" - "Портланд трейл блейзърс" 114:128
"Оклахома сити тъндър" - "Бостън селтикс" 95:101
"Лос Анджелис лейкърс" - "Денвър нъгетс" 121:114

dnevnik.bg