Българинът Адриан Андреев отпадна в полуфиналите на юношеския "Мастърс" в Чънду. 17-годишният тенисист загуби от американеца Брендън Накашима с 6:7 (4), 3:6 след 1.48 часа игра.

Андреев започна силно мача, реализира ранен пробив и поведе с 3:1. Българинът, който е пети в световната ранглиста, запази аванса си до 4:2. Накашима върна пробива и изравни при 4:4.

Андреев отново взе предимство, след като спечели подаването на съперника за 5:4 и получи възможност да сервира за спечелването на първия сет. Той обаче не се възползва. Нашакима върна пробива и стигна до тайбрек, в който се наложи със 7:4.

 Американецът проби на старта на втората част и поведе с 2:0. Последва още един пробив в подаването на Андреев, а преднината на 13-ия в световната ранглиста достигна 4:1. Българинът върна единия пробив, но нямаше сили за повече.

Във финала Накашима ще се изправи срещу световния №1 Цен Чун Хсин. Състезателят от Тайван стигна до мача за титлата след победа с 4:6, 6:2, 6:3 срещу шампиона от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Юго Гастон.

Андреев изпраща силна година, в която спечели титлата от юношеския US Open на двойки, сребърен медал поединично от европейското първенство до 18 години, един от най-престижните турнири за младежи - "Трофео Бонфилио" в Милано, както и сребро на двойки от младежката олимпиада.

Дневник