Със скандал завърши един от мачовете в боксовата вечер в зала "Арена Армеец" в София. Грузинецът Левон Шония изпусна нервите си и нападна с юмруци своя треньор след края на двубоя си със Спас Генов.

Българинът спечели победа по точки. Той беше по-активен в първите пет рунда и натрупа солидна преднина. В последния шест рунд Шония се хвърли в атака в търсене на нокаут и нанесе няколко добри удара.

След финалния гонг грузинският боксьор побесня. Той отказа да хване ръката на рефера и поиска мачът да продължи. Треньорът му се опита да го успокои, но в отговор получи здрав удар с юмрук в лицето.

 Шоная продължи с нервните си изблици. Треньорът му направи още един опит да го успокои, но отново беше атакуван с юмруци. Този път и той отговори, като удари шамар на своя възпитаник.

В крайна сметка Шоная беше успокоен и дори се качи на въжетата, празнувайки като победител под бурните освирквания на зрителите. Секунди по-късно реферът на мача вдигна ръката на Генов.

37-годишният българин записа десета победа от десет мача на професионалния ринг. 34-годишният Шоная допусна 12-ата си загуба от 27 срещи.

Дневник