С два гола на Кристиано Роналдо "Ювентус" спечели гостуването си на "Емполи" с 2:1 и се върна към победите в Серия А. Шампионите губеха до почивката, но направиха обрат през второто полувреме и се откъснаха със седем точки на върха в класирането.

"Ювентус", който в предишния кръг загуби първи точки от началото на сезона, записа девета победа от десет кръг. Тимът на Масимилино Алегри събра 28 точки, като е единственият без загуба в италианското първенство.

"Наполи" заема втората позиция с 21 точки преди домакинството срещу "Рома" в неделя. "Интер" и "Лацио", които в понеделник се изправят един срещу друг в Рим, са трети и четвърти съответно с 19 и 18 точки. "Емполи" е 18-и с шест точки.

 Мачът в Тоскана започна с натиск на "Ювентус". Гостите обаче не успяха да създадат достатъчно добри ситуации, за да стигнат до гол. В 28-aта минута домакините откриха резултата.

Африйе Акуа напредна по десния фланг и подаде към границата на наказателното поле за Франческо Капуто. Той пропусна топката за Раде Кручни, но тя се върна при него след рикошет и централният нападател отбеляза с чудесен фалцов изстрел към горния далечен ъгъл.

В края на първото полувреме се стигна до спорна ситуация, при която Леонардо Бонучи игра с ръка в наказателното поле на "Ювентус". След видеопреглед на положението реферът Джанпаоло Калварезе прецени, че няма основания за дузпа.

"Ювентус" натисна здраво след почивката. В 49-ата минута Миралем Пянич беше близо до гол, но топката срещна гредата след намеса на вратаря Иван Проведел.

Гостите все пак изравниха пет минути по-късно, когато Роналдо се разписа от дузпа, отсъдена за изключително спорно нарушение срещу Пауло Дибала.

В 70-ата минута Роналдо отбеляза второ попадение със страхотен изстрел от границата на наказателното поле. Португалецът вкара седмия си гол с екипа на "Ювентус" и излезе втори при голмайсторите в Серия А след Кжищоф Пьонтек ("Дженоа"), който има девет.

Дневник