Хеликоптер, който принадлежи на собственика на футболния клуб "Лестър" Вичай Шривадханапрабха, се е разбил в близост до стадиона на тима "Кинг пауър стейдиъм" в събота вечерта, съобщи Би Би Си. Инцидентът е станал малко след двубоя от 10-ия кръг във Висшата лига между "лисиците" и "Уест Хем" (1:1).

Хеликоптерът е излетял от терена и минути по-късно е изгубил височина, падайки на паркинг зад стадиона. Полицията в Лестър обяви, че на място веднага са изпратени няколко пожарни коли.

"Причината за инцидента се уточняват, като тече разследване. Получихме обаждане в 8.38 вечерта (22.38 ч. българско време)", съобщиха от полицията.

От клуба потвърдиха за инцидента и добавиха, че съдействат на разследването. Информация дали собственикът на клуба обаче е бил на борда не беше дадена.

В неделя сутринта Би Би Си съобщи, че Вичай Шривадханапрабха е бил на борда на хеликоптера, позовавайки се на информация от източник близък до семейството.

Очевидец на катастрофата твърди, че вратарят Каспер Шмайхел е изтичал до мястото на инцидента, а след него са пристигнали охранители. Няма обаче информация колко души са били на борда.

"Видях Шмайхел да тича, а после дойдоха и други хора. Опашната перка не се въртеше и хеликоптерът се загуби височина, завъртайки се след това падна на паркинга", раказва очевидецът.

Тайландският бизнесмен е собственик на "Лестър" от 2010 г., когато купи клуба за 39 милиона паунда. Според "Форбс" Шривадханапрабха е петият най-богат човек в родината си.

След като той придоби "лисиците" клубът сензационно спечели титлата във Висшата лига през 2016 г., след като шансът за това преди сезона беше 5000 към 1.

Очаквайте подробности.

Дневник