Кубрат Пулев е готов да се бие за световната титла и да срещне Антъни Джошуа. Това каза българският боксьор след победата си срещу Хюи Фюри. С успеха над британеца Пулев вече е официален претендент за пояса на IBF.

"Мисля, че такъв мач с Джошуа може да се проведе, както виждате аз нямам никакви поражения. В кръга на шегата ми трябва малко грим, но няма нищо сериозно. Но съм готов, готов съм и след два месеца да играя срещу него", каза Пулев.

Той имаше насрочен мач срещу Джошуа в Кардиф през 2017 г. В крайна сметка Пулев се отказа заради контузия.

"Готов съм да изляза с Джошуа, а тогава ще излезе друг Кубрат, а не този днес. Имам какво да подобрявам", каза българският боксьор.

Джошуа, който държи четири от титлите в тежка категория Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова организация (WBO). Британецът победи Александър Поветкин с технически нокаут през септември, а по-рано през годината надви Джоузеф Паркър за пояса на WBO с успех по точки.

От екипа на Джошуа планират следващия му мач да бъде на 13 април на стадион "Уембли" в Лондон. В момента се водят преговори той да бъде срещу Дионтей Уайлдър за обединяване на петте титли в тежката категория и определяне на първият абсолютен световен шампион от 2000 г. насам.

След двубоя президентът на IBF Линдзи Тъкър обясни как ще се процедира за следващите мачове.

"Тъй като Джошуа е шампион на няколко организации, защитата на техните титли се извършва на ротационен принцип. Следващият двубой на Джошуа трябва да е за защита на титлата на WBO, а основен претендент е Дилиън Уайт. След това идва ред Пулев", каза той.

Кубрат Пулев направи анализ на боя си с Фюри и обясни, че е допуснал грешки, които осъзнава.

"Мисля, че направих много грешки и ще бъда критичен към себе си. Можех и да загубя този мач, противникът ми беше неудобен, както и очаквахме. Трябваше да подходя по друг начин за атаката, защото някои удари просто не достигаха до целта. Горе долу го бих с ляв прав", обясни Пулев.

Според българския боксьор е имало критични моменти в мача, но той е показал стабилност, като не е бил разклатен.

За пореден път Пулев отчете важността на българската публика и подкрепата в зала "Арена Армеец".

"Фюри винаги е добре дошъл нашия боксов клуб. Имаме добри треньори. Трябва да покажем, че България не е само Кубрат Пулев в бокса. Преди нас е имало много други добри боксьори, респект и уважение за тях. Имам доста дебела глава, това ме задържа в осмия рунд. Вярата и опитът - също. Той беше бърз тогава, не можех да намеря пътя за нокаут, но въпреки всичко го надиграх. Имах по-точните попадение и го разочаровах", каза още българинът.

Пулев смята, че опитът му е донесъл успех в двубоя. Той също така отчете добрата си физическа подготовка.

Дневник