Мач за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може да има още до края на годината. Това каза промотърът на британския боксьор Еди Хърн.

Според него няма пречки Джошуа да защитава пояса на IBF срещу Пулев, който е официален претендент след победата над Хюи Фюри.

"Не съм гледал мача, но получих съобщения от няколко човека за срещата. Разбрах, че мачът е бил доста дефанзивен, а не можеш да отидеш в България, да вземеш такова решение и да се биеш по този начин. Не може да се биеш по този начин и да спечелиш всичко, но Хюи Фюри е млад човек, той ще направи нов опит. Сега Кубрат Пулев е основен претендент, той трябва да срещне Антъни Джошуа, когато му дойде времето, може и да е след две години, но може да се състои в края на 2019 или в началото на 2020 година", каза Хърн.

Той добави, че сега за Джошуа предстои мач срещу Дилиан Уайт. Джошуа и Пулев трябваше да се срещнат през 2017 г., но българският боксьор се отказа заради контузия.

"Готов съм да изляза с Джошуа, а тогава ще излезе друг Кубрат, а не този днес. Имам какво да подобрявам", каза българският боксьор.

Джошуа държи четири от титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова организация (WBO). Британецът победи Александър Поветкин с технически нокаут през септември, а по-рано през годината надви Джоузеф Паркър за пояса на WBO с успех по точки.

От екипа на Джошуа планират следващият му мач да бъде на 13 април на стадион "Уембли" в Лондон. В момента се водят преговори той да бъде срещу Дионтей Уайлдър за обединяване на петте титли в тежката категория и определяне на първия абсолютен световен шампион от 2000 г. насам.

След двубоя президентът на IBF Линдзи Тъкър обясни как ще се процедира за следващите мачове.

"Тъй като Джошуа е шампион на няколко организации, защитата на техните титли се извършва на ротационен принцип. Следващият двубой на Джошуа трябва да е за защита на титлата на WBO, а основен претендент е Дилиън Уайт. След това идва ред на Пулев", каза той.

Хърн обясни при какви условия Джошуа ще се изправи в САЩ срещу Джарел Милър, който е претендент за пояса на WBO. "Ако отидем в Америка, за да срещнем Джарел Милър, то $20 милиона задължително трябва да са на масата, така че в някакъв момент ще се стигне до това."

Дневник