Челси" продължава с доброто си представяне във Висшата лига и записа разгромна победа 4:0 като гост на "Бърнли" в мач от 10-ия кръг. Футболистите на Маурицио Сари са непобедени в шампионата като записаха седми успех дотук.

Победата е най-голямата за "Челси", откакто италианеца застана начело на тима, а беше постигната и с добра игра.

Алваро Мората изведе тима напред в 22-ата минута, а след почивката точни бяха Рос Баркли (57), Уилиан (62) и Рубен Лофтъс-Чийк във втората минута на добавеното време. Много силен мач изигра Баркли,който освен попадението си се отчете с две асистенции.

С добавените три точки "Челси" излезе втори и вече 24 точки. Пред сините е единствено "Ливърпул" с 26. Двата тима обаче имат мач повче от "Тотнъм" и "Манчестър сити", които се срещат в понеделник.

На "Търф моор" домакините започнаха много активно и притиснаха "Челси" в първите минути, но опитният състав на Маурицио Сари не се огърна. След 15-ата минута сините успяха да наложат контрол над двубоя и бързо стигнаха до гол.

В 22-ата минута "Челси" поведе след хубава комбинация между Рос Баркло и Алваро Мората. Английският национал изведе испанеца на скорост, а той плъзна топката под плонжа на Джо Харт – 0:1.

През втората част "Челси" окончателно пречупи домакините с два гола в рамките на пет минути. Първо Баркли се разписа с хубав удар от около 25 метра и удвои аванса на гостите. Той беше точен в 57-ата минута след пас на Н’Голо Канте.

Баркли стана първият английски футболист на "Челси" след Франк Лампард през 2013 г., който вкарва гол в три поредни мача.

В 62-ата минута Баркли асистира за третото попадение. Той подаде на Уилиан, а бразилецът преодоля Харт с диагонален изстрел.

До края на мача "Челси" свали оборотите, но все пак стигна до още един гол, дело на Рубен Лофтъс-Чийк.

Дневник