Манчестър юнайтед" постигна трудна победа с 2:1 над "Евертън" в един от най-интересните мачове от 10-ия кръг във Висшата лига. Благодарение на трите точки футболистите на Жозе Моуриньо продължиха изкачването си и изпревариха в класирането своя съперник.

Ключова роля за победата имаха Пол Погба и Антони Марсиал. Халфът вкара първия гол в 27-ата минута. Той вкара след добавка от дузпа, която изпусна. Изстрелът от 11-те метра пък беше спечелен от Марсиал.

За второто попадение Марсиал реализира след пас на Погба. Точен за "Евертън" беше Гилфи Сигурдсон от дузпа в 77-ата минута.

След десет кръга "Юнайтед" е със 17 точки и заема осмо място, а "карамелите" остават с 15 и са девети.


"Юнайтед" е непобеден вече в три мача след неубедителното си представяне преди това. Тимът от Манчестър вече има и 100 гола срещу "Евертън" в историята на Висшата лига. Единственият клуб, който е реализирал повече срещу определен съперник е "Арсенал", който има 107 именно срещу "карамелите".

Жозе Моуриньо направи няколко промени в тима си, като най-изненадващата от тях беше оставянето на Ромелу Лукаку на пейката. Едва за трети път, откакто се присъедини към "Юнайтед" белгийският нападател едва за трети път не започна от първата минута.

В 25-ата минута реферът Джонатан Мос отсъди дузпа за домакините след сблъсък между Антони Марсиал и Идриса Гей. Повторенията обаче показаха, че положението е изключително спорно, като халфът на "Евертън" избива топката, а Марсиал пада когато вижда, че я губи.

Пол Погба застана зад топката и се засилваше изключително бавно, а изстрелът му в средата на вратата беше отразен с една ръка от Джордан Пикфорд. Все пак топката отиде обратно във французина и той се разиса.

До почивката "червените дяволи" можеха да водят и по-убедително, но се отчетоха с пропуски. "Евертън" заложи изцяло на контраатаки, разчитайки на скоростта на Ричарлисон, Бернард и Тео Уолкът.

След подновяването на играта "Юнайтед" спря устрема на "Евертън" изключително бързо. Още в 49-ата минута домакините стигнаха до втори гол след много красиво изпълнение на Марсиал.

Погба пусна остро подаване на наляво за сънародника си, а той с фалцов изстрел без подготовка не остави никакъв шанс на Пикфорд – 2:0.

По-късно на терена се появи и Лукаку, който усили нападателната мощ на домакините. "Юнайтед" обаче продължи да пропуска положения, а в края на мача "карамелите" погледнаха по-смело в атака.

В 77-ата минута след грешка на Погба Ричарлисон открадна топката и влезе в наказателното поле, а Крис Смолинг беше много закъснял, като го повали с шпагата си.

Гилфи Сигурдсон беше точен от 11-те метра, за да намали резултата със своя 51-и гол във Висшата лига. За исландеца това беше и четвърти гол на "Олд Трафорд", колкото имат още Серхио Агуеро, Дарън Бент и Един Джеко. Единственият с повече в историята на Висшата лига е Стивън Джерард (5).

В минутите до края "карамелите" бяха дори по-настоятелни, като Марко Силва заложи на всичките си офанзивни играчи. Той остави на терена едновременно Сигурдсон, Ричарлисон и трите резерви Дженк Тосун, Доминик Калвърт-Люин и Адемола Лукман.

Въпреки това последното добро положение в мача се откри пред "Юнайтед". Марсиал изскочи сам срещу Пикфорд, но вратарят на "карамелите" запази хладнокръвие и спаси.

Дневник