Бейзболният "Бостън ред сокс" спечели деветата титла в историята си. Отборът се наложи с 5:1 срещу "Лос Анджелис доджърс", за да подпечата триумфа си.

Стив Пиърс беше избран за най-полезен играч във финала, след като направи два хоумръна. "Човек расте с мечтата да бъде част от такова събитие. За мен този успех е резултат на пътя, който вървя още от дете. Това наистина е сбъдната мечта", заяви Пиърс.

За "Ред сокс" това е четвърта титла след 2004 г., когато прекъснаха 88-годишното чакане на триумф.

Бостънският отбор спечели рекордните за първенството 108 мача в редовния сезон, който се състои от 162 двубоя. Общо през сезона, включително и в плейофите, тимът е с актив от 119 победи и 57 поражения.

Рекордът за най-голям брой победи в един сезон се държи от "Ню Йорк янкис". През 1998 г. "янките", разполагащи със смятания за най-добър отбор в историята, записаха 125 победи. Три по-късно "Сиатъл маринърс" приключи със 120 победи, но не можа да стане шампион.

За "Лос Анджелис доджърс" това е втори пореден загубен финал, след като миналата година отборът загуби от "Хюстън". Единствената им победа в тазгодишния финал беше след изиграването на най-дългия мач в историята, с което направиха резултата в сериите 1:2. Отборът от Лос Анджелис не е печелил титлата от Световните серии от 1988 г. насам."Знаем, че може само един отбор да спечели и добре разбираме това. Това не променя факта, че е много болезнено да стигнем до финал и да останем отново втори", каза питчърът на "Доджърс" Клейтън Кершоу.

Дневник