Григор Димитров ще започне участието си в турнира от сериите "Мастърс" в Париж срещу Роберто Баутиста Агут. Испанецът стигна до мач с българина след успех в първия кръг с 6:4, 7:6 (2) срещу американеца Стив Джонсън.

Димитров и Баутиста Агут ще излязат на корта във вторник или сряда, като по-късно ще бъде обявена програмата.

Двамата ще се изправят за четвърти път един срещу друг на ниво АТП. Димитров има предимство в съперничеството, като българинът има две победи и едно поражение срещу 30-годишния испанец.

Мачът между Джонсън и Баутиста Агут започна с бърза размяна на геймове в полза на сервиращия. Испанецът докача своя шанс и проби в седмия гейм, за да поведе с 4:3. 25-ият в ранглистата не изпусна предимството си и затвори първия сет след 6:4.

Устремът на Баутиста Агут продължи в началото на втората част. Джонсън се измъкна от трудна ситуация при 15:40, но американецът се пречупи във втория си сервис гейм. Баутиста Агут обаче не можа да затвърди пробива и загуби подаването си. Джонсън се възползва от единствената си точка за пробив, с което изравни за 2:2.

До края на втория сет двамата тенисисти печелеха убедително подаванията си и се стигна до тайбрек. В него Баутиста Агут беше по-концентриран и измъкна победата след 7:2 точки.

По същото време Димитров приключи участието си в турнира на двойки, където си партнира с Фабио Фонини. В първия кръг двамата загубиха с 6:7 (3), 4:6 от холандеца Жан-Юлиен Роже и Хория Текау от Румъния.

Dnevnik.bg