Промяна в отношението на президента на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес към Кристиано Роналдо е една от причините за напускането на португалеца в посока "Ювентус". 33-годишният футболист заяви, че се е почувствал недооценен в предишния си отбор.

"Почувствах, че в клуба, особено президентът, вече не ме възприемаха по същия начин, както го правеха в началото. През първите четири или пет години се чувствах като Кристиано Роналдо, а след това президентът ме гледаше с поглед, с който сякаш ми казваше, че повече не съм им необходим".

"Той (Перес) винаги гледаше на мен като бизнес възможност и го знаех. Това, което ми казваше той, никога не идваше от сърцето му. Това ме накара да се замисля за напускане", каза Роналдо в интервю за "Франс футбол".

След девет години в "Реал" португалската звезда пое към ново предизвикателство в "Ювентус". Роналдо поясни, че ключова роля за трансфера му е изиграло желанието на италианския клуб да го привлече.

"Ако всичко опираше до пари, щях да се преместя в Китай, където щях да печеля пет пъти повече, отколкото тук (в "Ювентус") или в "Реал". Не дойдох в "Ювентус" за пари. Печелех толкова и в Мадрид, ако не и повече. Разликата е, че "Ювентус" наистина ме искаше и го показа".

Роналдо допълни, че е отправил поглед към спечелването на шеста "Златна топка", но не иска отличието на всяка цена. Наградата ще бъде връчена на 3 декември.

"Не съм обсебен от идеята за спечелването на шеста "Златна топка". В сърцето си знам, че съм един от най-добрите играчи в историята. Разбира се, искам да спечеля "Златната топка" и ще излъжа, ако кажа обратното. Работя здраво и смятам, че я заслужавам", каза още Роналдо.

Dnevnik.bg