„Манчестър сити" победи "Тотнъм" с 1:0 като гост в последния мач от десетия кръг на Висшата лига. Рияд Марез отбеляза единственото попадение още в шестата минута на двубоя на стадион "Уембли".

Шампионите се изравниха по точки с "Ливърпул", но заради по-добрата си голова разлика отново излязоха начело в класирането. Двата тима имат по 26 точки след осем победи и две равенства, а другият непобеден отбор от началото на сезона - "Челси", заема трета позиция с 24.

"Арсенал" допълва челната четворка с 22 точки. "Тотнъм" е на пето място с 21 точки след третата си загуба за сезона, следван от "Борнемут" с 20, "Уотфорд" с 19 и "Манчестър юнайтед" със 17.

"Сити" доминираше през по-голямата част от мача на "Уембли", но пропусна да реши всичко с второ попадение. В края "гражданите" можеха да бъдат наказани, но Ерик Ламела пропиля изключителна възможност в 80-ата минута.

"Сити" започна ударно на терена на "Уембли", който беше в доста тежко състояние, след като в последните дни на него се изигра три мача по американски футбол от (НФЛ). Киърън Трипиър допусна груба грешка след изритана топка от вратаря Едерсон. Рахим Стърлинг догони топката, излъга Трипиър и сервира топката за Марез, който я изпати в опразнената врата.

Голът тотално бърка защитата на "Тотнъм", която в следващите минути действаше много неорганизирано. В 12-ата минута Стърлинг отново се озова зад защитата, но Тоби Алдервейрелд се върна навреме и блокира удара на английския национал.

В 23-ата минута "Тотнъм" имаше отлична възможност да изравни след грешка на Бежамен Менди, който позволи топката да мине под крака му. Муса Сисоко се устреми опасно по десния флаг и нахлу в наказателното поле. Той имаше няколко опции, включително и да стреля към вратата. Французинът реши да подава, но го направи разочароващо и опитът му беше пресечен от Фернандиньо.

Пет минути по-късно защитата на "Тотнъм" позволи на Давид Силва да се разходи около точката на дузпата и да комбинира с Марез. Той стреля силно към близкия ъгъл, но Юго Лорис се намеси добре и изби топката в страничната греда, след което тя излезе в корнер.

"Тотнъм" действаше дезорганизирано в отбрана, но имаше проблясъци в атака. В 34-ата минута Хари Кейн получи отлично подаване и се устреми сам срещу Едерсон. Голмайсторът на "шпорите" обаче си поведе лошо топката и вратарят на "Сити" го блокира.

Десет минути след почивката гостите можеха да стигнат до второ попадение. Бернардо Силва беше изведен зад защитата вдясно от вратата, след което намери на чиста позиция Давид Силва. Испанецът се поколеба да стреля и реши да върне топката назад за Стърлинг. Англичанинът си отвори позиция за удар, но Трипиър спря пътя на топката към вратата.

В 65-ата минута Силва намери на скорост Серхио Агуеро, който се освободи от защитник и си откри път към вратата. Аржентинецът обаче отправи слаб удар, който попадна право в ръцете на Лорис.

В последния четвърт час на двубоя "Сити" реши да действа по-предпазливо в опит да съхрани крехкия си аванс. "Тотнъм" се възползва, наложи натиск и се добра до златна възможност да изравни. Деле Али отне топката от Марез с помощта на Лукас Моура, напредна в половината на "Тотнъм" и изведе Ламела очи в очи с Едерсон. Аржентинецът обаче стреля високо над вратата от точката на дузпата.

В оставащите минути защитата на "Сити" действаше организирано и не позволи да се стигне до друга сериозна опасност пред Едерсон. "Гражданите" записаха шести пореден мач без допуснат гол, а "Тотнъм" не успя да се разпише за пръв път от началото на сезона.

dnevnik.bg