„Интер" продължи силното си представяне в Серия А с победа в дербито срещу "Лацио". "Нерадзурите" спечелиха гостуването си с 3:0, като успехът беше шести пореден за отбора на Лучано Спалети.

В герой за "Интер" отново се превърна Мауро Икарди, който отбеляза два гола. С осем попадения нападателят излезе втори при голмайсторите в първенството, където задмина звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо. С добра игра се отчете Марсело Брозович, който добави един гол за успеха.

Победата изкачи "Интер" на второто място в шампионата. След десет мача "нерадзурите" събраха 22 точки, колкото има и "Наполи", но отборът на Карло Анчелоти е с по-лоша голова разлика. Двама тима изостават с шест точки от водача "Ювентус".

"Интер" беше по-дейният отбор през целия двубой и стигна заслужено до успеха. Футболистите на Спалети действаха организирано във всички зони на терена, като рядко бяха поставени под натиск.

В началото Милан Шкриняр отправи точен удар с глава след центриране от корнер. При последвалата контраатака Чиро Имобиле се измъкна зад отбраната на "Интер", но италианецът се забави и стреля неточно под натиска на застигналия го Жоао Миранда.

В 28-ата минута Икарди се озова на точното място, за да даде преднина на "Интер". Иван Перишич отлони топката към Матиас Весино, който продължи към Икарди. Аржентинецът нямаше проблем да вкара отблизо.

Дванадесет минути по-късно бърза контраатака изведе Весино на стрелкова позиция, но Томас Стракоша спаси шута на уругваеца. При последвалия корнер топката стигна до Брозович, който се разписа с прецизен удар извън наказателното поле.

В началото на втората част "Лацио" повиши оборотите в опит да обърне развоя на мача. Добри намеси на стража на "Интер" Самир Ханданович обаче укротиха устрема на домакините.

Интригата в двубоя приключи в 70-ата минута с втория гол на Икарди. Нападателят беше изведен в наказателното поле, където финтира защитник и впоследствие вкара с левия крак. Икарди беше близо до хеттрик, но стреля неточно при изпълнението на пряк свободен удар.

dnevnik.bg