Мениджърът на "Тотнъм" Маурисио Почетино е един от вариантите за нов треньор на "Реал" (Мадрид), съобщава английската преса. Европейският клубен шампион освободи Хулен Лопетеги и ще се опита да намери постоянен треньор бързо.

Почетино представлява дългосрочен интерес от страна на "Реал". Името му се появи в испанската преса още след края на миналия сезон, когато Зинедин Зидан сензационно напусна. Запитан за възможно преминаване в Мадрид още преди месеци Почетино коментира: "Всичко е възможно".

Наскоро обаче аржентинецът подписа нов договор с "шпорите" до 2023 г.

Почетино познава достатъчно добре испанския футбол, като игра за "Еспаньол" между 1994 и 2001 г. и между 2004 и 2006-а. По-късно аржентинецът беше мениджър на каталунците между 2009 и 2012 г. преди да се насочи към Англия.

Той води "Тотнъм" от 2014 г., като в 232 мача начело на "шпорите" е постигнал 129 победи.

Преди двубоя с "Манчестър сити" от десетия кръг във Висшата лига, Почетино направи интересно признание, че не се чувства добре в клуба. Независимо че "шпорите" записаха най-успешния си старт с 21 точки в първите девет мача, аржентинецът призна, че е разочарован.

"Може да звучи малко странно, но е факт. Още съм разочарован, че чакаме да се преместим на новия ни стадион. В днешно време хабим много енергия и за други неща, така че печеленето на трофеи не е на първо място за клуба. За да може един отбор да печели отличия, е нужно цялата енергия да се влага в това", каза Почетино преди срещата с "гражданите", която "Тотнъм" загуби.

Фаворит за поста на уволнения Лопетеги се смяташе Антонио Конте. Според близкият до ръководството на реал вестник "Марка" обаче преговорите между двете страни са пропаднали. Смята се, че изискванията на Конте са спрели "Реал", а италианецът е поискал централен нападател, след като е анализирал представянето на отбора.

Конте е без отбор, след като през лятото беше освободен след два сезона в "Челси".

В предстоящия мач за Купата на краля "Реал" ще бъде воден от временния треньор Сантяго Солари. В сряда мадридчани гостуват на "Мелия". През уикенда "Реал" е домакин на "Валядолид" в мач от първенството.

Дневник