Атакуващият полузащитник на "Тотнъм" Деле Али поднови договора си с отбора, съобщиха от клуба. Английският национал ще остане при "шпорите" до 2024 г., като предишният му контракт изтичаше през 2022 г.

"Радвам се, че подписах нов договор до 2024 г. Бих искал да изкажа огромната си благодарност към собственика, мениджъра, всичките ми съотборници и феновете за постоянната им подкрепа. Наслаждавам се на прекараното време в "Тотнъм" и съм развълнуван да видя какво ще предложи бъдещето", написа в "Туитър" 22-годишният играч.

Али се завърна в игра в понеделник, когато влезе като резерва при загубата от "Манчестър сити". Полузащитникът отсъства повече от месец заради контузия в бедрото.

Юношата на "МК Донс" дойде в "Тотнъм" през 2015 г. с трансфер на стойност 5 милиона паунда. Али се утвърди като основен играч на "шпорите" още в дебютния си сезон, когато беше едва на 19 години.

Оттогава полузащитникът изигра 153 мача във всички турнири, в които има 48 гола.

Али грабна два пъти наградата най-добър млад играч във Висшата лига за 2015-16 и 2016-17. В тези сезони той попадна още в идеалния отбор на първенството.

С националния отбор на Англия полузащитникът има три попадения в 31 мача. Али беше част от състава по време на Евро 2016 и световното първенството в Русия, където "трите лъва" завършиха четвърти.

Новият договор на Али е част от дългосрочната стратегия на "Тотнъм" да обвърже най-важните хора в клуба. През лятото Хари Кейн продължи контракта си до 2024 г., а преди това мениджърът Маурисио Почетино подписа до 2023 г.

Дневник