Байерн" (Мюнхен) се класира за осминафиналите в турнира за Купата на Германия след победа с 2:1 над четвъртодивизионния "Рьодингхаузен". Финалистите от миналия сезон изиграха поредния си неубедителен мач през сезона и бяха близо до сензационен резултат, ако не бяха някои пропуски на непретенциозния съперник.

Баварците поведоха с 2:0 още до 13-ата минута с попадения на Сандро Вагнер и Томас Мюлер от дузпа. В този момент не изглеждаше, че тимът на Нико Ковач ще има проблеми, но след това "Байерн" изненадващо започна да греши често.

Вагнер откри в осмата минута след много красива комбинация и извеждащ пас от Ренато Санчес. Пет минути по-късно португалският халф спечели дузпа. Повторенията обаче показаха, че нарушението започва извън наказателното поле и реферит по-скоро допускат грешка.

От 11-те метра Томас Мюлер беше точен и удвои аванса на "Байерн".

В края на първото полувреме обаче Санчес изпусна дузпа, като реши да залага на силата и удари греда.

През втората част "Байерн" беше колеблив, а "Рьодингхаузен" започна вдъхновено, но като намали резултата още в 49-ата минута с попадение на Линус Мейер. Това се оказа и единственият точен удар за четвъртодивизионния отбор през втората част. От този момент нататък нямаше и толкова интересни моменти в мача, като "Байерн" не отговори на големите очаквания към себе си.

Напред към третия кръг в турнир апродължават "Херта", "Фортуна" (Дюселдорф) и "Хамбургер". В сблъсъка между елитните тимове "Волфсбург" надви "Хановер" с 2:0.

Дневник