Антонио Конте е отказал да застане начело на "Реал" (Мадрид), съобщи "Скай спортс", като се позовава на информация от свои източници. Според изданието италианският специалист има опасения, че проектът в испанския гранд не е правилен за него.

В момента Конте е свободен агент, след като се раздели с "Челси" през лятото. Италианецът веднага влезе в списъка със спряганите имена за заместник на Хулен Лопетеги.

52-годишният испанец беше уволнен заради слабото представяне на "Реал" от началото на сезона, като ключова роля за раздялата изигра поражението с 1:5 в дербито срещу "Барселона" в неделя. Лопетеги се задържа на поста едва 14 мача, в които постигна шест победи, шест загуби и две равенства.

Временно начело на "Реал" застана бившият футболист на белите Сантяго Солари. Според правилата в испанското първенство той ще може да води отбора в рамките на две седмици, като след това испанският гранд е длъжен да назначи постоянен треньор.

Според британските медии фаворит за поста в "Реал" е мениджърът на "Тотнъм" Маурисио Почетино. През лятото аржентинецът обяви, че гледа към бъдещето с лондончани, като продължи договора си с клуба до 2023 г.

Друг от спряганите заместници на Лопетеги беше Михаел Лаудруп. Датчанинът обаче опроверга информациите, като заяви пред "Марка", че не е получавал оферта от "Реал".

dnevnik.bg