Григор Димитров започна успешно участието си в мастърса в Париж. Българинът, който е девети в схемата, се наложи със 7:6 (10), 6:4 срещу Роберто Баутиста Агут.

В следващия кръг го очаква среща с Марин Чилич, който преодоля Филип Колшрайбер.

Българинът показа положителна промяна спрямо турнирите в Пекин и Виена. Срещу Баутиста Агут той се справи с трудностите и колебанията, съпътствали играта му, и спечели.

 Същинската част от първия сет премина без пробиви. Двамата печелеха спокойно сервис-геймовете си, без да допуснат нито една възможност за пробив.

В тайбрека Димитров допусна минипробив, но влезе в силна серия и поведе с 6:3. Испанският му съперник спаси и трите сетбола за 6:6, след което започна оспорвано съперничество.

Българинът се защити и при трите сетбола срещу себе си и улови петата възможност за спечелване на сета за 12:10 точки.

Димитров започна отлично втория сет и с два пробива поведе с 4:1. Тогава в поведението му се долови загуба на концентрация и Баутиста Агут улови мига. Българинът лековато изпусна и двата си пробива, за да се стигне до 4:4.

Деветият в схемата намери бърз отговор и поведе с 40:0 при сервис на съперника. Испанецът спечели две точки, но след маратонско разиграване Димитров проби и си върна преднината.

Последва оспорван гейм, в който българинът трябваше да спасява възможност за пробив, но се справи и спечели мача.

В играта на Димитров се забеляза това, за което треньорът му Даниел Валверду говори - стремежът към подобряване на сервиса. Търсенето на подходящия начален удар доведе до 13 аса и шест двойни грешки при 54% вкаран първи сервис.

Дневник