Бразилският нападател Малкъм подписа с "Барселона" през лятото, но вече иска да напусне отбора, съобщава "Мундо депортиво". Футболистът премина в шампиона на Испания от "Бордо" срещу 41 милиона евро с договор за пет години.

Откакто е на "Камп ноу", Малкъм не може да се впише в състава на Ернесто Валверде и има едва 25 минути през сезона. Бразилецът дебютира във втория кръг в Ла Лига, влизайки от пейката срещу "Валядолид", и игра шест минути.

След това Малкъм пропусна три мача заради травма, а в шестия кръг игра 19 минути при загубата с 1:2 от "Леганес" като гост.

 В следващите пет срещи във всички турнири той дори не беше в групата. Малкъм се завърна за мача с "Реал" (Мадрид) през уикенда, но остана на пейката при разгромния успех с 5:1.

Според "Мундо депортиво" бразилецът е говорил с треньора Ернесто Валверде и е поискал да получи повече игрови минути. Малкъм също така е предложил да бъде пуснат през януари в отбор, където ще играе редовно.

В момента Валверде използва различни постройки, но когато играе с типични крила и схема 4-3-3, разчита основно на Лионел Меси и Филипе Коутиньо. През уикенда срещу "Реал" въпреки контузията на Меси Валверде заложи на Рафиня Алкантара в атака, а място в центъра зае Артур. Пред Малкъм сред избраниците на треньора е и французинът Усман Дембеле.

Очаква се Малкъм да получи шанс за изява в предстоящия мач за Купата на краля срещу "Леонеса".

Около трансфера на Малкъм при каталунците се разрази истинска сага. Първоначално той беше обявен за сигурно ново попълнение на "Рома", а "вълците" дори съобщиха, че чакат играча за прегледи и подпис. В крайна сметка няколко часа по-късно той се озова на "Камп ноу".

Дневник