Шампионът "Лудогорец" изхвърли "Славия" в турнира за Купата на България и по този начин осигури нов носител на трофея. Тимът от Разград стигна до успеха след дузпи, след като в редовното време срещата завърши 2:2, като по два гола реализираха Галин Иванов и Якуб Шверчок. "Славия" откри още в началото чрез Иванов след изстрел от пряк свободен удар. Малко преди почивката полякът изравни. В края на двубоя паднаха нови два гола в рамките на едва три минути – в 74-ата "Лудогорец" Шверчок изведе "Лудогорец" напред, но Иванов изравни три по-късно.

При ударите от 11-те метра "Славия" направи два пропуска, а "Лудогорец" само един и се класира за четвъртфиналите.

Шампионът беше по-активен в началните минути и още в осмата удари греда. Тогава Якуб Шверчок стреля и макар, че Георги Петков спокойно вдигна ръце, топката срещна левия стълб и излезе в аут.

 След началните добри минути за домакините от Разград, "Славия" беше тимът, който нанесе първи удар. Галин Иванов спечели свободен удар на около 26 метра от вратата на Хорхе Броун, при това по диагонал. Халфът стреля силно и изненаданият вратар на "Лудогорец" изгледа как топката влиза в близкия му ъгъл – 0:1.

След тази ситуация "Лудогорец" се активизира и до почивката се игра основно пред вратата на Георги Петков. Вратарят на белите обаче беше на висота, а шампионите направиха и няколко сериозни пропуска.

Десет минути преди паузата "Лудогорец" все пак стигна до изравняване с хубав рейд на Шверчок. Полякът преодоля трима футболисти в бяло и хладнокръвно прокара топката край Петков.

През втората част нервите на терена взеха връх и съдията Никола Попов трябваше да показва много картони. Двата тима заложиха повече на груба игра и провокации, а положенията бяха по-малко.

Четвърт час преди края съперниците се активизираха и това веднага доведе до гол. "Лудогорец" поведе в 74-ата минута с ново красиво изпълнение на Шверчок. Той овладя центриране на Сисиньо, завъртя се около оста си и преодоля Петков за втори път – 2:1.

При втория гол на шампионите "Славия" имаше претенции за неотсъдено нарушение на Марселиньо срещу Янис Карабельов.

Само три минути след гола на "Лудогорец" обаче белите се върнаха в мача с нова грешка на вратаря на шампионите Броун. Аржентинецът за втори път не се намеси адекватно при удар на Галин Иванов в близкия ъгъл.

Нови голове до края на редовното време не паднаха и двубоят влезе в продължения.

В допълните 30 минути "Лудогорец" беше с една идея по-активен, а най-чистото положение беше изстрел на Шверчок в страничния стълб.

Дневник